Hirdetés

Androidra költözik a GeForce Now felhős játékplatform



|

Az NVIDIA újabb bétával jelentkezett, ezúttal a Microsoft xCloud és a Google Stadia ellenében igyekszik magához édesgetni azokat, akik még útközben sem tudnak elszakadni az otthoni játékaiktól.

Hirdetés

Jó kérdés, mennyire lesz a valóságban is erős és elfogadott a felhő alapú játék, mindenesetre a piac egyre több szereplője gondolja úgy, hogy az újabbnál újabb konzolok, valamint az egyre erősebb gamer PC-k mellett alternatívára is szükség van. Épp ezért jön a Microsoft xCloud vagy épp a Google Stadia, ami többek között azt tudja, hogy a játékainkat akár egy okostévén vagy telefonon is játszhatjuk, miközben a valódi izomerőt a távolban szolgáltatja egy gép a Microsoft vagy a Google szerverparkjában.

Hirdetés

A Stadia ráadásul egyértelműen letette a voksot az AMD mellett, ugyanis a Google felhős kiszolgáló gépei AMD alapokra építkeznek. Talán ezért kapcsolt rá az NVIDIA is, amely most jelentette be, hogy hamarosan kibővíti a GeForce Now felhős platformját Android telefonokra is. Szóval elvileg arról van szó, hogy nemsokára akár a metrón, vagy az osztályterem hátsó padjában, a többiek mögé bújva is lehet majd Need For Speedezni vagy Call Of Dutyban halomra lőni az ellenséget.

Igaz, az NVIDIA szerint a teljes élményért egy gamepad jól jön, máskülönben egy csomó játékot nem tudunk majd irányítani. Viszont ennél sokkal több konkrétumot sajnos nem árultak el, például olyan apróságokat, hogy mikortól lehet kipróbálni a szolgáltatást és mennyibe kerül. Annyit szellőztettek meg, hogy induláskor még béta címkével működik az androidos funkció, ahogy az NVIDIA Shield TV set-top boxok, valamint a PC-s és Maces start is. Arról sincs konkrét infó, hogy milyen mobilok szükségesek a szolgáltatás kihasználásához, például kell-e 5G a sima futáshoz, vagy jó-e a 4G, illetve a Wi-Fi.

A zöld gyártó mindenesetre igyekszik azzal meggyőzni minden cloud gaming irányában nyitott felhasználót, hogy saját szolgáltatása RTX kártyás csúcsgépekre épül, valamint saját dedikált hálózatot használ, ezért még a "legtufább" tévéken és telefonokon is olyan élményt kapunk, mintha egy csilliárdokét épített monstrum PC-n futtatnánk a játékot. A GeForce Now jelenleg több mint 500 játékot támogat és hamarosan további ezrek lesznek kompatibilisek a rendszerrel. A fenti "mikor" és "mennyiért" kérdések megválaszolására mindenesetre azért várunk szeretettel, bár az NVIDIA azt ígéri, hogy idén még lesznek fontos bejelentések a témában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.