Hirdetés

Kész az olcsó laptopokba szánt GeForce GTX 1660 Ti és 1650



|

Az NVIDIA bemutatta legújabb GPU-it, amelyeket kifejezetten pénztárcabarát mobil gamer laptopokba szánnak. Már jön is a bejelentés az első modellekről.

Hirdetés

Tény, hogy mostanában az NVIDIA háza táján az RTX sorozat számít a legnagyobb durranásnak, és az új család tagjaival már laptopokban is találkozhatunk, de még egy RTX 2060-nal szerelt modell is sokaknak lehet árban elérhetetlen. Épp ezért a most bejelentett GTX 1660 Ti és 1650 mobil GPU-k azoknak szerezhetnek örömet, akik eddig azt hitték, mostanában nem engedhetnek meg maguknak egy új gamer notebookot.

Hirdetés

Az NVIDIA közleménye szerint az új GTX 1660 Ti GPU-kkal az 1000 dollár környékén induló konfigurációkban lehet majd találkozni, és már egy ilyen laptop is képes lehet 1080p felbontásban akár másodpercenként 100 képkockás frissítéssel futtatni a mostanában népszerű battle royale játékokat, például a Fortnite-ot, a PUBG-t és az Apex Legends-et. A 1650-es lapkákkal szerelt notebookok még olcsóbbak lehetnek, akár 800 dollár környékén is elérhetünk ilyen modelleket, ezek pedig ugyanezeket a játékokat full HD felbontáson 60 fps-sel simán elviszik.

Emellett mindkét Turing alapú GPU-ból jön Max-Q variáns, amely egyrészt kisebb energiafelvételt igényel, és kialakítása miatt extra vékony készülékházakba is beszerelhető (persze némi teljesítmény feláldozásával). Az NVIDIA szerint egy 80 wattos GTX 1660 Ti nagyjából 25 százalékkal lassabb, mint egy ugyanilyen fogyasztású RTX 2060, de persze a 60 wattos Max-Q változattól ennél kissé kevesebbet lehet csak várni.

A cég szerint az új GPU-kkal szerelt laptopokból napokon belül legalább 80 különféle modell érkezik különféle gyártóktól. Emellett egyébként bemutattak egy asztali gépekbe szánt GTX 1650 kártyát is, ami mindössze 150 dolláros áron nyit, szóval ultra-zsebbarát módon lő a korábban bemutatott, 220 dolláros GTX 1660 és a 280 dolláros GTX 1660 Ti alá.

Jönnek az első fecskék

Az ASUS gyorsan le is rántotta a leplet néhány most bejelentett GPU-val szerelt modellről: a Zephyrus M GU502-ben Intel 9750H CPU dolgozik, 240hz / 144hz kijelzőkkel rendelhető, és ha az RTX 2060-nal szerelt modell túl drága lenne, az új GTX 1660 Ti-vel is kérhetjük. Sajnos itt nem tudjuk, mi az eredeti és mi az olcsóbb ár, viszont az új Zephyrus G GA502 esetében már van ilyesmiről is információnk. Az AMD Ryzen 7 3750H CPU-val, GTX 1660 Ti GPU-val és 120Hz kijelzővel érkező modellben 16 GB RAM és egy 512 GB kapacitású SSD dolgozik, ezért pedig 1200 dollárt kérnek.

Mindkét modell a 17 hüvelykes Zephyrus S GX701 kinézetét kapta meg, csak persze egy kicsit kisebb kivitelben, szóval itt is elérhető a hűtés manuális szabályozása, az egyenként kezelhető RGB billentyűzet-világítás, valamint a készülékház megemelkedésével felturbózott levegőáramoltatás.

Ennél lesznek olcsóbb ASUS gamer modellek is: bár az árat még itt sem tudni, de frissül az eddig is zsebbarát TUF termékcsalád. 15 és 17 hüvelykes kijelzőkkel szerelt modellek érkeznek Rízen 5 és 7 CPU-val, 1660 Ti GPU-val és megerősített, katonai szabványon alapuló (MIL-spec 810G) strapabíró készülékházzal. Ha ezek be tudnak csúszni az 1000 dolláros álomhatár alá, azzal nagy örömet okozhat a tajvani gyártó azoknak, akik eddig pénzszűkében nem tudtak gaming laptopot vásárolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.