Hirdetés

Nyugalom, jönnek az Ampere-alapú GeForce videokártyák is



|

Bár az Ampere egyelőre csak más kategóriában mutatta meg magát, annak is van jó hírünk, aki GeForce RTX 30XX grafikus vezérlőre vár. Azt mondjuk nem tudni, mikor válik valóra, de egyszer biztosan.

Hirdetés

Bármennyire is valamilyen látványos, gamer-vonatkozású csinnadrattát vártunk, az NVIDIA a 7 nm-es Ampere mikroarchitektúra bemutatóján egyelőre az adatközpontokban való használatra fókuszált, PC-ket, játékokat és GeForce RTX 3080-at nem emlegetett. Jensen Huang ügyvezető ugyanakkor a médiának azt is elárulta, hogy természetesen a 7 nm-es Ampere mikroarchitektúrát a következő-generációs videokártyákhoz is használják majd, tehát nem kell megijedni, nem ennyi puskapor volt az Ampere-ágyúban.

Hirdetés

Egyelőre viszont semmilyen egyéb információt nem kaptunk arról, hogy mit lehet tudni a desktop PC-kbe szánt Ampere alapú kártyákról, ezért mind a képességekkel, mind pedig a megjelenés időpontjával kapcsolatban továbbra is csak a korábbi szivárogtatásokra tudunk hagyatkozni. 

Az NVIDIA egyébként most először használ minden termékéhez majd egy közös mikroarchitektúrát, az előző generációnál például a Turing a GeForce és a Quadro GPU-kat, a Volta a Tesla GPU-kat szolgálta ki. A fogyasztóknak szánt első Ampere-alapú kártya a várakozások szerint a GeForce RTX 3080 lesz, 3840 CUDA maggal, 320 bites memóriabusszal és 10 GB VRAM-mal. Az RTX 3080 Ti pedig már 40 százalékos gyorsulást hozhat az elődhöz képest, valamikor idén ősszel. De azért reméljük, mindezt szép lassan maga a cég is megerősíti valamilyen hivatalos formában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.