Hirdetés

Így aktiváld az Office 365-öt!



|

Nem a klasszikus telepítési elvet követi az Office előfizetéses szolgáltatása, lévén hogy a kliensoldali programok csak egy részét képviselik a teljes csomagnak. Megmutatjuk, hogyan válthatod be a kulcsodat.

Hirdetés

Az elmúlt évek hagyományaihoz méltó PC World előfizetői ajánlattal készültünk olvasóiknak, amely véleményünk szerint még a Black Friday ajánlatokat is kenterbe veri, hiszen a csomagunkba a körülbelül 20 ezer forintos Office 365 Egyszemélyes csomagja - és az ahhoz járó 1 TB tárhelye - mellé becsomagoltuk a Kaspersky legerősebb, körülbelül 18 ezer forintos végpontvédelmét, 12 PC World magazinnal és az azzal együtt járó számos ajándékkal, teljes verzióval együtt. Miért érdemes az Office szolgáltatását beszerezni? Miként kell aktiválni? Mutatjuk!

Hatalmas változáson ment keresztül az Office irodai programcsomag az elmúlt években. Egy valódi szolgáltatáskészletté vált, amely már egy új, modern világnak készült. A pakkba a megszokott kliensoldali programokon felül verziókövetés, 1 TB tárhely és lebeszélhető Office percek is kerültek, amelyek mellé az üzleti kiadásokban még Exchange- és SharePoint Online-hozzáféréseket is rendelhetünk.

Természetesen nem vagyunk kötelesek a havi díjas csomagokat választani, a boltokban továbbra is elérhetők a hagyományos, dobozos Office 2016 csomagok 44 990 forintos ajánlott kiskereskedelmi áron, ami nagyjából kétévnyi Office 365 Otthoni verzió előfizetési árának felel meg. Meglepő módon az előfizetéses licenckódokat is dobozos termékként árulják, amelyekben valójában csupán egyetlen termékkulcsot tartalmazó kártyát és egy rövid leírást találhatunk. Elektronikus vásárlás esetén pedig e-mailben küldik ki a kulcsokat és a telepítési útmutatót, amelyekkel pár perc alatt végigjárhatjuk a regisztrációs folyamatot. Kibővített útmutatónkat a szemben lévő oldalon láthatod.

Fiók, aktiválás

Fontos, hogy a program használatához Microsoft-fiók szükséges, hiszen a későbbiekben ahhoz fog majd kötődni a termékkulcs, az 1 TB tárhely és minden más jóság, ami az Office 365-tel együtt jár. Ilyen fiókkal vélhetően rendelkezünk már, amennyiben be szoktunk jelentkezni Windows 10-es számítógépünkbe, Xbox Live-, Outlook- vagy OneDrive-profilunkba, így a feladat egyszerű: be kell lépnünk az ismert adatainkkal. Ha nem tudjuk, hogy mi fán terem a Microsoft-fiók, ideje létrehoznunk egyet, amihez akár meglévő e-mail-fiókunkat is megadhatjuk.

Lényeges emellett, hogy a lentebb ismertetett folyamat során mindössze egyetlen kulcsot lehet aktiválni, így ha egyszerre több termékkulcsot akarunk beváltani, akkor minden esetben ismételjük meg a folyamatot. Erre egyébként lehetőségünk van, mivel a kulcsok halmozhatók, azaz nem érdemes várni, érdemes azonnal aktiválni a termékkulcsot, mivel így nem inful el egy új ciklus, hanem a meglévő hosszabbodik meg. Maximum öt évig lehet kiterjeszteni e módszerrel az előfizetés időtartamát, és nem lehet például megduplázni azoknak az eszközöknek a számát, amelyekre telepíthetjük az Office-t, illetve nem növelhetjük meg e módon az előfizetéséhez rendelkezésre álló online tárhely méretét sem, csupán az időtartam tolható ki öt évig.

Világpercek


Egyszemélyes előfizetéssel egy PC-re vagy Mac gépre és egy mobileszközre telepíthetjük a klienseket, míg otthoni verzió esetén öt PC-n/Macen és öt mobileszközön használhatjuk az Office szolgáltatásait. Több aktiválás esetén az office.com oldalon belül a [Saját profil] oldalon kezelhetjük a klienseket, bármikor deaktiválhatunk meglévőket, ha új gépre kell telepítenünk a szoftvereket.

Hirdetés

Egyedüli megkötés, hogy egyszerre egy vagy éppen öt asztali gépen futhatnak az aktivált licencek, azaz azok nem kötődnek egyik gépünkhöz sem, szabadon költöztethetők. A profiloldalon keresztül Skype világperceinket is kezelhetjük; felhasználóként 60 nemzetközi Skype-percet kapunk havonta, amely vezetékes és mobilszámok hívására is felhasználható. Sajnos Magyarországon csak vezetékes számokat hívhatunk, de többek között lehetséges az Egyesült Államok, Hongkong, Japán, Kanada, Kína mobilszámainak tárcsázása. A Skype oldalán ezenfelül bármikor vásárolhatunk kiegészítő krediteket, csomagajánlatokat, a korlátlan Magyarországi csomag például 15,2 eurótól (kb. 4700 forint) érhető el, havi számlázás mellett.

 

Az Office 365 aktiválása és telepítése

Kód megszerzése: Többféleképpen beszerezheted Office 365 licenckulcsodat: dobozos termék esetén egy plasztikkártyáról kell leolvasni a kódot, míg digitális vásárláskor levélben kapod meg az aktiváláshoz szükséges kulcsot és az egyedi linket. A 25 karakteres termékkulcs birtokában látogasd meg a setup.office.com oldalt, majd jelentkezz be Microsoft-fiókodba.

Kód aktiválása: A bejelentkezést követően az űrlap a termékkulcs után fog érdeklődni. Gépeld vagy másold be, majd add meg, hogy melyik országban élsz, és milyen nyelvű telepítőre van szükséged. Ezek alapján az oldal egyedi installáló állományt generál számodra, amelybe szoftveresen beleégetik a beváltott licenckulcsodat. Indítsd el a telepítést.

Telepítés: A telepítőfájl elindítása után az Office egyes elemei máris használatba vehetők. Az aktiválás szerencsére nem különösebben nehéz, a telepítés közben pedig megnézhetsz egy, a használatra vonatkozó, hasznos videót. A folyamat gyorsan lezajlik, mialatt mindössze az Office témát és hátteret, valamint pár apróságot kell kiválasztanod.

Első indítás: Első induláskor már használatra kész Office-t kapsz. A verziószámot és az aktiválást bármelyik Office alkalmazásban a Fájl\Fiók pontban ellenőrizheted. Itt nézheted meg azt is, hogy pontosan melyik Office verzió fut a gépeden. Új verzió esetén az Office jelez, és automatikusan frissít. Az Office 365 használatához nem szükséges folyamatos online kapcsolat.

Szolgáltatások kezelése: Ha ötlicences Office kiadással rendelkezel - például a prémium előfizetés részeként, látogasd meg az office.com oldalt, majd kattints a képernyő közepén lévő [Bejelentkezés] gombra, majd a megjelenő oldalon a jobb felső sarokban megtalálható profilképre, majd a [Saját profil] lehetőségre. Ezt követően a profiloldalon kezelheted telepítéseidet.

Skype-percek, OneDrive megosztás: A profiloldalon emellett áttekintheted Office 365-előfizetésed állapotát, aktiválhatod a Skype-perccsomagokat, valamint [Az Offfice 365 megosztása] menüpontban 1 TB OneDrive tárhelyet adhatsz ismerőseidnek, amennyiben családi csomagra fizettél elő. A telepítésen belül pedig az aktív klienseket akár el is távolíthatod, helyet felszabadítva egy újabb aktiválásnak.

Megtetszett az ajánlat? Az előfizetési akcióról még több információt a pcworld.hu/elofizetes oldalon találsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.