Hirdetés

Okosabbá válik a next-gen Xboxok népszerű funkciója



|

Bosszantó hiányosságra kapunk gyógyírt a Microsofttól.

Hirdetés

A 2020 őszén megjelent új generációs Xboxok, a Series X és a Series S számos területen hoztak előrelépést a teljesítménytől a villámgyors SSD-tárhelyen át a Quick Resume-funkcióig.

Az utóbbi egy ügyes kis memóriatrükk, melynek révén a támogatott játékokból kilépve csak szüneteltetjük azokat, így akár napokkal később és a tápfeszültség megszakításával is ugyanonnan folytathatjuk a mókát, ahol éppen abbahagytuk. A funkció tavaly már kapott egy nagyobb frissítést, amivel átláthatóbbá vált a használata, most pedig kilátásba került egy újabb hasznos módosítás.

Hirdetés

Az Alpha Xbox Insider programban elérhetővé tett legújabb verzió már támogatja, hogy legfeljebb két játékot rögzítsünk, melyeknél garantáltan nem vész el a szüneteltetett állásunk. A Quick Resume ugyanis maximum 5 tételt képes tárolni, a keret betelésekor pedig automatikusan kiszór egy címet a védett körből. A frissítés élesedésével viszont elkerülhetjük a váratlan újratöltést a két legfontosabbnak tartott játéknál.

Ahogy az alábbi képernyőfotókon látható, a rögzítéshez csak az adott játék kezelési menüjét kell előcsalogatni, és kiválasztani a Quick Resume-ban tartás opcióját. Az eltávolítást ugyanitt ejthetjük meg, ha pedig egy harmadik játékot rögzítenénk, a rendszer rákérdez, hogy melyik tételtől szeretnénk megválni.

Arról sajnos nincs információ, hogy mikor teszik elérhetővé a frissítést az Xbox Insider programon kívül, de az Alpha-csatornás teszt kezdete után általában csak néhány hetet kell várni az új funkciók nyilvános élesítésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.