Hirdetés

Olcsó videokártyákkal készülhet az AMD



|

Egy friss értesülés szerint rögtön két megfizethető modellt is piacra dobhatnak a pirosak.

Hirdetés

A videokártyahiány eldurvulásával nem csak a GPU-k beszerzése vált nehéz feladattá, de az árak is alaposan elszálltak. A középkategóriás, tehát megfizethetőnek szánt Radeon 6600 XT általunk tesztelt MSI-s változata például 240-260 ezer forintot kóstál, amiért néhány éve még egész jó konfigokat lehetett összerakni.

Nem csoda hát, hogy a gyártók törik a fejüket az olcsóbb megoldások piacra dobásán. Így aztán már érkezőben van az Nvidia RTX 2060 ráncfelvarrott verziója, egy friss pletyka szerint pedig az AMD is készül a maga olcsóbb újdonságaival.

Hirdetés

Az értesülés a Toshaka Komachi nevű szivárogtatótól származik, aki a Twitteren számolt be róla, hogy egy meg nem nevezett helyen látta listázva az RX 6500 XT és az RX 6400 nevű modelleket, méghozzá 4GB GDDR6 memóriával. Ha hihetünk neki, akkor ezek lennének az RDNA2-széria első olyan GPU-i, melyekben 8 GB-nál kevesebb memória lapulna.

Forrás: VideoCardz

A korábbi híresztelések alapján a pirosak újdonságai a Navi 24 GPU-ra épülhetnek, 16 számítási egységgel és 1024 stream processzorral. Ezzel ugyan messze lennének egy komolyabb gamer igényeitől, de aki csak egy bármilyen videokártyát akar jó áron, alkalomszerű használathoz, annak akár jó vételnek is bizonyulhatnak, már ha sikerül értelmes áron boltokba küldeni őket. Más vélekedések szerint a Navi 24 a megfizethető gamer laptopokba is utat találhat.

Ez persze mind csak pletyka, így illik fenntartásokkal kezelni az RX 6500 XT és az RX 6400 érkezését. Az mindenesetre biztos, hogy a mai piacon alacsonyak az elvárások, amit mi sem bizonyít jobban, mint az ősrégi GeForce GT 730 korábbi feltámasztása.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.