Hirdetés

Ha úgy érzed, hogy túl kevés a hely az Xboxodon, van egy jó hírünk



|

Egy hirdetés árulkodik róla, hogy a Microsoft lazíthatott az SSD bővítését illető stratégiáján.

Hirdetés

A 2020 óta kapható 9. konzolgeneráció képviselői számos területen térnek el egymástól, az egyik leglényegesebb különbség pedig a tárhelybővítés kérdése: míg a PlayStation 5 tárhelyét szabvány M.2 SSD-k beszerelésével növelhetjük, addig az Xbox Series X és S esetében csak egyedi kialakítású, egyetlen mozdulattal bepattintható modulok állnak rendelkezésünkre.

Az 512 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os opciók mindegyikét a Seagate gyártja, a speciális forma miatt pedig méregdrágán vesztegetik őket, melynek kapcsán sok kritika érte a Microsoft stratégiáját. Most azonban felcsillant a remény, hogy hamarosan olcsóbb alternatívák közül is válogathatnak majd az Xboxok tulajdonosai.

Hirdetés

A The Verge ugyanis kiszúrt egy rövid ideig elérhető hirdetést az egyik nagy kiskereskedelmi lánc, a Best Buy weboldalán, amelyben egy Western Digital által gyártott 1 TB-os bővítménymodul szerepelt, méghozzá 40 dollárral olcsóbban, mint az azonos kapacitású Seagate-opció. A Western Digital C50 néven futó termék sajnos még így is 180 dollárt, azaz közel 50 ezer forintot kóstál, tehát a PlayStation  5 bővítése még akkor is jóval olcsóbban lesz megoldható, ha végül valóban piacra kerül az új külső tárhely.

Márpedig közel három évvel a konzolok megjelenése után sokak számára bizonyulhatnak szűkösnek a gyári keretek, főleg az olcsóbb Xbox Series S esetében, ahol a névleges 512 GB helyett a valóságban mindössze 364 GB-tal kénytelenek gazdálkodni a vásárlók. A papíron 1 TB-os Series X esetében ez 802 GB SSD tárhelyet jelent, míg a 825 TB-osként árusított PlayStation 5 összesen 667 belakható GB-ot kínál.

Cikkünk írásáig nem derült ki, hogy a Microsoft tényleg megszünteti-e a Seagate hegemóniáját, így azt sem tudni, hogy ebben az esetben a Western Digital mellett más, még kedvezőbb áron szállító szereplők is feltűnhetnek-e a tárhelygyártók körében.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.