Hirdetés

Olcsóbb variáns érkezhet az AMD legjobb gamer processzorából



|

Az AMD állítólag még nem lőtte el a Zen 3-modellcsalád összes tűzijátékát.

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint halad, az AMD az idén bemutatja a következő generációs Ryzen-processzorait, hiszen korábban maga a vállalat erősítette meg a 2022-es rajtot. Ez azonban nem jelenti, hogy a 2020 óta kapható Zen 3-család sem tartogat még újdonságokat, legalábbis ha hihetünk a legfrissebb pletykáknak.

A megbízhatóbb szivárogtatók közé sorolható Greymon55 ugyanis nemrég arról posztolt, hogy a pirosak további Zen 3-as modelleket terveznek piacra dobni a Ryzen 7 5800X3D gamer processzorban debütált 3D V-Cache technológiával.

Hirdetés

A normál kiviteleknél jóval nagyobb L3-gyorsítótárat kínáló megoldás jelenleg csak a tavasszal bemutatott processzorban érhető el, Greymon55 viszont úgy tudja, hogy több új Zen 3-as erőforrás is érkezhet vele. A szivárogtató szerint erről augusztusban kapunk további információt, de az interneten terjedő pletykák alapján olcsóbb (5600X3D) és drágább (5900X3D, 5950X3D) ZEN3D-chipek is befuthatnak az idehaza 220-230 ezer forint körül elérhető Ryzen 5800X3D mellé.

A szóbeszéd persze messze van a bizonyosságtól, Greymon55 viszont azzal igyekszik alátámasztani a jóslatot, hogy az AMD korábbi közlése szerint még sokáig velünk marad az AM4-es foglalat, így elkerülhetetlen, hogy újabb termékekkel bővüljön az erre épülő termékcsalád.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.