Hirdetés

OLED monitorok, ütős hálózat és perifériák gamereknek - ezt hozta az ASUS ROG a gamescomra



|

Nem fogta vissza a bejelentéseket az ASUS a kölni gamescom 0. napján.

Hirdetés

A játékipar méretét tekintve legnagyobb, és idén, az E3 hiányában kétségtelenül legfontosabb rendezvénye zajlik most Kölnben - illetve hivatalosan holnap nyílnak meg a kapuk, de az ASUS nem akart addig várni a bejelentéseivel, sőt, megelőzte az Opening Night Live nyitóeseményt is. Az alkalmat kihasználva egy sor új terméket ismerhettünk meg, köztük az új X670E alaplapokkal, OLED monitorokkal, az első ROG tri-band mesh Wi-Fi rendszerrel, valamint új egerekkel és fülesekkel. 

Az alábbiakban igyekeztünk összegyűjteni mindent, amit a mostani bejelentésekről tudni érdemes.

Hirdetés

Beköszön az AMD AM5

Amint arról korábban egy külön cikkben is értekeztünk, elérkezett az AM5-ös alaplapok kora, és mint minden más gyártó, az Asus is tudomásul vette ezt. Megmutatta magát az AMD X670E csúcskategóriás chipkészlet, ami támogatja az AMD Ryzen 7000-es CPU-kat, a DDR5 memóriamodulokat és a PCIe 5.0 csatlakozást, és hogy teljes legyen az élmény, ezt hűtő és tápegység is kíséri. Bővebben a ROG Crosshair X670E Gene, a ROG Strix X670E-I Gaming WiFi, az Asus ProArt X670E- Creator WiFi termékekről, valamint az ASUS Prime családról ebben a cikkben írtunk.

Meglátsz egy OLED-et, és nem is akarsz mást

Konzolos játékosként a legtöbben a kanapé kényelmét élvezve, egy tévé előtt szeretnek játszani, de a PC-sek még mindig szívesebben választják a forgószéket és az asztalt. Inkább nekik szól az ASUS ROG SWIFT OLED család két új tagja, a 42"-es és 48"-es változatban elérhető, 4K felbontású és akár 138 Hz-es frissítésre is képes megjelenítők. A linkre kattintva mindent megtudhatsz a PG42UQ-ról és a PG48UQ-ról.

Villámgyors net a lagmentes élményért

Ég és föld lehet a különbség az online játékokban attól függően, milyen routert használunk - hiába van gigabites netünk, ha a régi vacak nem bírja kimaxolni, és hiába próbálkozunk a felhő alapú játékokkal, ha nincs hozzá megfelelő hardverünk. A ROG Rapture GT6 egy háromsávos mesh rendszer, ami akár 10 szálat és 10 ezer Mbps sebességet is támogat, jelentős méretű területet tud lefedni, és kimondottan olyan technológiákat használ, amik a játékosoknak segítenek a kifogástalan élmény elérésében. A ROG rapture GT-AXE16000 a világ első négysávos WiFi 6E gamer routere, amiben következő generációs Boradcom chipsetek és egy 2.0 GHz-es, 4-magos, 64-bites CPU dolgozik az ASUS RF és RangeBoost Plus technológiák kíséretében. Bár a WiFi-vel sincs probléma, a két 10 Gbps-os és a négy 1 Gbps-os LAN port az igazán nagy segítség.

Pontos célzás, minimális súly

A most bemutatott két egérben, a ROG Keris Wireless AimPointban és a Gladius III Wireless AimPointban több közös is van: mindkettő vezeték nélküli, egyaránt könnyűek (rendre 75 és 79 grammosak), 36,000 dpi-sek és 1000 Hz-es a mintavételezésük. Használhatók 2.4 GHz-es RF, bluetooth és vezetéskes kapcsolattal, és akár 119 órán át is bírják egyetlen töltéssel.  Könnyen testreszabhatók, mikrokapcsolóik cserélhetők, ROG paracord és 100%-ban PTFE talpaik könnyű használatot biztosítanak. Feketében és Moonlight White fehér színben egyaránt elérhetők.

Fantasztikus hangzás a legmodernebb technológiákkal

A ROG Cetra True Wireless Pro a világ első olyan vezeték nélküli fejhallgatója, ami bluetooth és vezetékes USB-C csatlakozást, ESS Quad DAC-t és MI-rásegítéses zajszűrős mikrofont kínál. Több technológia gondoskodik az aktív zajszűrésről használat közben, és a gyártó észrevehetetlen késleltetést ígér, akár PC-n, akár mobilon használjuk - ROG Phone 6-tal kombinálva még teljesebb az élmény. A ROG Cetra True Wireless fülesek szintén hibrid ANC technológiát használnak és alacsony késleltetést ígérnek, az EQ szoftverrel pedig tökéletesíthetjük a hangzást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.