Hirdetés

Optikai meghajtó nélkül jön az új Xbox



|

A Microsoft már dolgozik az első olyan komoly konzolján, amiben nincs optikai meghajtó.

Hirdetés

A Microsoft dolgozik az első olyan komoly játékkonzolján, amelyben már nem lesz optikai meghajtó. A játékok tehát nem fizikai adathordozón, hanem letöltések útján jutnak majd el az eszközre. Az óriás olyan piacokra szánja majd az új terméket, ahol a tartalomletöltés már elterjedt. 

Hirdetés

A konzol elképzelhető, hogy az Xbox One vagy az Xbox One S egyik variánsa lesz, de egy hajszállal olcsóbb lesz, az ODD hiánya miatt. Aki esetleg tele van fizikai adathordozóra írt játékokkal, az sem kell, hogy kétségbe essen. A Microsoft fontolgatja a lemezről digitálisra programját, amelynek keretében a fizikai tulajdonú játékokból digitális lesz. 

A program keretében elég lesz majd bevinni egy boltba a fizikai játékokat, ott pedig megerősítik a lemezek hitelességét. Ha minden rendben, akkor a lemezt megtartja a kereskedő, majd cserébe hozzáadja a játékot a felhasználó Xbox-fiókjához. 

A játékhoz elég lesz letölteni azt a konzol merevlemezére. A letöltés persze külső USB-s tárolóra is megoldható, ha elfogyna a hely. Egyes régiókban postán keresztül is lebonyolítható lesz a csere. A Microsoft olyan régiókban dobja majd piacra az új konzolt, ahol az internetkapcsolat gyors és olcsó, és ahol már eleve sokan rendelkeznek digitális játékokkal. Az optikai meghajtós Xboxok forgalmazása nem áll le, de azok a modellek drágábbak lesznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.