Hirdetés

Ősszel jöhetnek az AMD Zen 4 Ryzen 7000-es processzorai, bemutatkozott az első 3D V-Cache-es CPU



|

Az AMD megosztott néhány részletet azzal kapcsolatban, mire számíthatunk a 2022 második felében érkező processzoroktól.

Hirdetés

Az RDNA 2-es GPU-val kiegészített CPU-k és a vékony gépekbe szánt RX 6000S GPU-k mellett az AMD arról is mesélt a CES 2022 keretében, mire számíthatunk tőlük processzorfronton. Az egyik érdekesség a tavasszal érkező, AM4-es foglalatba illő Ryzen 7 5800X3D lesz, a világ első olyan CPU-ja, ami támogatja a 3D stackinget, mellyel még nagyobb cache érhető el, és így még jobb teljesítménnyel futnak majd a játékok.

Míg CPU korábbi változatában 36 MB L2 és L3 cache volt, ebben összesen 100MB, ami segít, hogy az Intel 12900K-nál 5, a Ryzen 9 5900X-nél 15 százalékkal jobb minőségben élvezhessük a játékokat 1080p-s felbontás és High részletesség mellett.

Hirdetés

Szó esett továbbá a következő generációs, Zen 4-es Ryzen 7000 processzorokról, melyek megjelenését 2022 második felére várhatjuk. Annyit már most tudni, hogy 5nm-es technológiával készülnek, és az új, LGA-s AMD Socket AM5 platform kell a használatukhoz. Nem meglepő módon támogatni fogják a DDR5-öt és a PCIe 5-öt is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.