Hirdetés

PC-n is karnyújtásnyira van az Xbox egyik legjobb funkciója



|

Alig várjuk, hogy befussanak az első játékok és kompatibilis driverek.

Hirdetés

Sok más mellett az Xbox Series gépek egyik nagyon izgalmas képessége, hogy elképesztően gyorsan képesek betölteni a játékokat, sőt, még a címek közti váltás is szinte azonnali. Ezt a Microsoft a DirectStorage névre hallgató megoldással érte el, ami sok elvégzendő feladatot a processzor helyett a GPU-val végeztet el, így sokkal hatékonyabb a munkavégzés, a töltési idők pedig jelentősen lerövidülnek.

A technológia a Windows 11 egyik nagy ígérete volt, és végre tényleg elérhetővé is válik, a legjobb pedig, hogy a Windows 10 is megkapja.

Korábban úgy tűnt, hogy már azt is tudjuk, melyik lesz az első játék, ami támogatja a betöltési idők drasztikus csökkenését elhozó technológiát, a SCORN azonban időközben kihátrált, tisztázták, hogy az ő kalandjuk csak Xboxon támogatja az API-t.

Hirdetés

Most mégis karnyújtásnyi távolságra érezhetjük a DirectStorage PC-s megjelenését, a The Verge információi szerint a Microsoft még idén elérhetővé teszi az API-t a fejlesztőknek és a hardvergyártóknak, onnantól pedig csak rajtuk múlik, hogy mikor jelenik meg a technológia a játékokban. Első körben persze egy Windows és GPU driver frissítés kell majd, ha azonban ezek befutottak, már mindenki csak a játékfejlesztők reakciójára kell, hogy figyeljen.

Korábban arról volt szó, hogy a DirectStorage csak Windows 11-en lesz elérhető, a Microsoftnál azonban meggondolták magukat, bár most is kiemelték, ugyan működik majd a technológia a Windows 10-en is, sokkal hatékonyabb lesz az új operációs rendszeren.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.