Hirdetés

A Philips tévének álcázta a gamer monitorát



|

A várakozás ideje lejárt: input lagtól és minden sallangtól mentes, villámgyors és szép, tévének álcázott monitorokat készített a Philips. A legnagyobb egy váratlan meglepetést is tartogat.

Hirdetés

Annak idején már próbálgattuk a Philips különleges Momentum monitorát, amire rápillantva szinte mindenki azt mondta elsőre, hogy tévé, pedig nincsen benne tuner, nincsenek okosfunkciói és nem is arra való, hogy órákat ülj előtte mozdulatlan zsibbadásba merevedve. Ez a sorozat akcióra termett, és most új tagjai érkeztek, élüköni egy óriással.

Hirdetés

A Momentum monitor kifejezetten a konzoljátékosokat, na meg a nappaliban, kanapéról játszó PC gamereket szólítja meg olyan extra funkciókkal, amelyek kifejezetten játék során hasznosak. Nos, az első modellnél még voltak csiszolatlan részek, de az hamar kiderült, hogy van igény ilyen óriási monitorokra, ezért a Philips rögtön három új modellt indít az előd után.

Játék 55 colon

A szeptemberi IFA kiállításon mutatkozott be az új, minden hájjal megkent legnagyobb Momentum monitor, amely tekintélyes, 55 colos képátlójú panellel büszkélkedhet. Ez az a méret jelenleg, amely ideális és a legnépszerűbb: még a legtöbb háztartásban elfér anélkül, hogy szobákat kellene összenyitni, de eközben sokkal nagyobb élményt biztosít, mint a korábbi 40-43 colos modellek.

A Momentum 55-nek azonban nem csupán ez az egyetlen vonzó tulajdonsága, sőt. A panel nem hétköznapi, ugyanis a 4K-s UHD felbontás mellett képes 120 Hz-es frissítésre is, ráadásul ezt Adaptive Sync technológiával is megtámogatták, így dinamikusan változó frissítéssel teljesen kiiktathatod a szakadozást, szaggatást a játékaidból. A panel mögé egy villámgyors vezérlést sikerült tervezni, amely minimális input lag mellett alacsony GTG válaszidőt garantál. A HDR-képesség ezúttal sem hiányzik, sőt, a kiváló, akár 1000 nites fényerő is megvan, így a VESA HDR1000 szabvány szerinti minősítést is megkapta ez a modell.

Az elődnél még kissé fanyalogtunk, hogy kevés bemenete volt a tévé-monitornak, azonban ezt most orvosolták, így 3 darab HDMI 2.0 és 1 DisplayPort is található a hátlapon. Az 55 Momentum támogatja a MultiView technológiát is, így egyszerre több bemenet képét is kiteheted a tekintélyes méretű kijelzőre. Az új modellnél az Ambiglow háttérvilágítás is adott, emellett az állvány és a talp dizájnos és a kábeleket is elrejti. Egy USB hubot is kap a szerencsés tulaj, így 4 darab USB 3.2-es kimenetet használhat, amelyek közül kettő gyorstöltést is támogat.

A meglepetés a talp és a kijelző között helyezkedik el és nem más, mint egy integrált soundbar. Mielőtt bárki fanyalogna, gyorsan eláruljuk, hogy ezt a Bowers and Wilkins készítette, aki egy elismert audiofil gyártó és régi motoros a szakmában. Az 55 Momentum hangja így lehengerlő, csodálatosan szólnak a játékok, legyen szó akár a töltényhüvelyek csilingeléséről vagy a Forma 1-es autód motorjának robajáról.

Az 55 Momentumnak megvan az esélye, hogy sok gamer figyelmét megragadja, ám sajnos karácsonykor még nem lehet ezt kérni a fa alá, ugyanis 2020 első negyedévéig várni kell a megjelenésére.

Kicsik (na jó, mihez képest), de erősek

A Momentum család két újabb, kisebb taggal is bővül hamarosan. az 55 colos csúcsmodell mellett érkezik egy 32 , pontosabban 31,5 colos M1 modell is. Ez szintén csúcsminőségű, gaming kategóriás panelt kapott, így a 4K UHD felbontás mellett 120 Hz-es frissítésre képes, sőt, a dinamikusan változó Adaptive Sync vertikális frissítés sem hiányzik és a HDR600-as minősítést is megszerezte az M1 modell.

Miközben nem kell lemondanod az Ambiglow látványos háttérvilágításról, továbbra is megkapod az összes, a nagy modellnél felsorolt be- és kimeneteket, beleértve az USB hubot is. Első kézből sikerült megtudnunk, hogy ugyan a HDMI jelenleg 2.0-s, ha a 2.1 megjelenés előtt végleges és beépíthető szabvány lesz, a végső modellek akár már a legújabb verziót is megkaphatják, így tökéletesen felkészülten várhatod a következő generációs Xboxot és PlayStationt.

A 31,5 colos modell talpa nagyon elegáns és arra is gondoltak, hogy ne foglaljon sok helyet az asztalon vagy nappali komódon, vagy bárhol, ahová tenni szeretnéd. Ennek ellenére az állvány minden irányban engedi mozgatni a kijelzőt és a kábelelvezetést is sikerült elegánsan megoldani. Ugyan nagyméretű soundbar itt nincsen, azért a 2×5 wattos hangszórók nem hiányoznak. Ez a modell is 2020 elejére várható és 500-600 euró körüli összeget érdemes félreraknod érte.

Tévékhez mérve kicsi, monitornak ideális a sorban harmadik 27 Momentum, amely nevéből kitalálható, hogy 27 colos panelt kapott. Ez is 4K UHD felbontásra képes és HDR-ready minősítésű. Az Adaptive Sync mellett az alacsony bemeneti késleltetést és az akár 1 ms MPRT válaszidőt is élvezheted. Az Ambiglow úgyszintén a szolgáltatások között van, ahogy az elegáns talpról, a beépített hangszórókról sem kell lemondanod. Ez különösen a 27 Momentum árának fényében jó hír, ugyanis 100-120 ezer forint magasságában várható jövő év elején a legkisebb modell. Most pedig jöjjön mindez egy videós összefoglalóban is!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.