Hirdetés

Piacon az AMD Threadripper 1900X



|

Elvileg már elérhető a HEDT platformon belül olcsónak számító Threadripper 1900X, 549 dolláros vételáron.

Hirdetés

Az első Threadripper processzor nemrég már megjelent a piacon, az AMD azonban most kiegészíti a kínálatot, és piacra dobja a legolcsóbb Threadripper lapkáját. A HEDT platformon belül a Threadripper 1900X igazából olcsónak számít, azonban még így is nagy előrelépés egy Ryzen 7 1800X-hez mérten. 

Hirdetés

A Ryzen 7 1800X-hez hasonlóan az 549 dollárba kerülő Threadripper 1900X is 8-magos és 16-szálas CPU, azonban az órajelei magasabbak, több RAM-ot kezel, több a PCIe sávok száma, több I/O portot támogat. 

A Threadripper 1900X alap órajele 3,8 GHz, ami boost mellett 4 GHz-re emelkedik. XFR órajelen ez az érték már 4,2 GHz, de aki ezzel sem elégedett, az a korlátlan szorzó miatt tovább folytathatja a tuningot. A CPU négycsatornás memóriahasználatot támogat, maximum 8 modullal és 2 TB RAM-mal. A PCI Express sávok száma 64. 

A játékokban a két rokon hasonló teljesítményt garantál, ezért a gamereknek a Ryzen 7 1800X akár előnyösebb választás is lehet. Más feladatokban azonban kijön a Threadripper 1900X plusz tudása, illetve itt már az NVMe RAID konfigurációk is támogatottak. Az X399-es platformra ehhez új driver is lesz szeptember 25-én. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.