Hirdetés

Előfizetés mellé ajánljuk: Paint Studio 2



|

Kinek ne kellene egy szekrényre való festék, ecset és egy rakás egyéb rajzeszköz ingyen?

Hirdetés

Nevéhez teljesen hűen a Paint Studio 2 nem fotószerkesztésre vagy ábrarajzolgatásra való, hanem kifejezetten azok számára készült, akik manuálisan - azaz egérrel vagy rajztáblával - kívánják képzőművészeti remekműveiket elkészíteni. Ehhez igazodnak az eszköztárak, és a program ennek megfelelően nem fájlonként, hanem egy rajzfüzet lapjaiként kezeli a képeket, persze exportálásra van lehetőség.

Kreatív hobbi

A kezelőfelület felhasználóbarát, az ecsetek, az eszközök és a színek kezelésére koncentrál. A rajzeszközöket témák szerint csoportosítva érheted el a bal alsó úszómenüben. A menü felett a kiválasztott szerszám méretét, erősségét és átlátszóságát állíthatod be, az ily módon finomhangolt változatokat az aktuális színpalettával együtt elmentheted és beillesztheted a menübe.

A jobb alsó sarokban elhelyezett palettán precíz RGB- vagy HSB-értékek szerint is választhatsz színeket. Négy gyors színrekesz érhető el közvetlenül a felső sorban, emellett minden egyes színváltással bővülnek a színelőzmények, és a négy szín között felrajzolt átmenetekből is lehet színt választani.

A bal felső sarok mutatja a nagy képen belül éppen szerkesztett területet, a Quick Command úszómenü segíti a képen belüli mozgást és a nagyítás kezelését. Jobb oldalt felül a rétegek - legfeljebb tíz - kezelhetők meglehetősen könnyen. A menü nagyon egyszerű, innen kezelhető a nagyítás is. Érdekes tizenhat kategóriába rendezett szkripgyűjteményt találhatsz a Solutions menüpontban, ezekkel háttereket, kereteket árnyékokat készíthetsz, némelyik pedig érdekes hatásokat ad a képhez. A program használata magától értetődő, a kreatív amatőr rajzeszköz bárkiben könnyen feléleszti a kísérletező szellemet.

Profi festőknek

Habár a szoftver kezelése magától értetődő a több mint 500 különböző effektnek és a rétegkezelésnek köszönhetően profi rajzolók mellett igazán megmutatni az erejét. Tesztünkkel párhuzamosan egyébiránt megjelent a fejlesztő kínálatában a Paint Studio 3, amely jócskán túllép a 2-es változat eszközkészletén. Az ecsetek, rajzkréták kínálatát olyan, más programokból is ismert képszerkesztő lehetőségekkel egészíti ki, mint az alakzatok, Bezier-görbék, átfutások, hajlítások, transzformációk.

Hirdetés

Szimpatikus a rajzolóprogram? Év végi előfizetői akciónk keretén belül most rendkívül kedvező áron beszerezheted a világ egyik legjobb végpontvédelmének egy éves licencét, ráadásul a Windows 10 Pro OEM kiadását, a BitDefender védelmét és Gold csomagunkkal az Alfawise okos hálózati csatlakozóját is bezsebelheted. További részleteket a pcworld.hu/elofizetes oldalon találsz.

Security Check Required

null

Adatok:

- többféle olajfestékes ecset, kréták, zsírkréták, ceruzák, vízfestékes ecsetek, maszatoló, radír és maszkrajzolók
- rétegkezelés
- átszerkeszthető rajzeszköz úszómenü
- Quick Command úszómenü
- rajzkönyv szemléletű képkezelés
- hangolható ecsetméret, erősség és átlátszóság
- rajzoláskor automatikusan eltűnő úszómenük
- fejlesztő: Pixarra Inc.
- web: pixarra.com
- ár: 29 dollár

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.