Hirdetés

Utolsó előtti pillanatban csökkentette a Radeon 5700 árát az AMD



|

Még pont időben sikerült belátni, hogy máskülönben nehéz lesz méltóképp ringbe szállni a zöld ellenféllel szemben.

Hirdetés

Fogalmazhatjuk úgy, hogy amikor nyár elején az AMD bemutatta a következő generációs, Navi-alapú Radeon RX 5700 és 5700 XT grafikus kártyáit, a tapsvihar a vártnál halkabbra sikerült. Ennek pedig az volt az oka, hogy az újonnan bejelentett árak nem voltak versenyképesek az NVIDIA hasonló tudású kártyáival. Érdekes, hogy aztán majdnem egy hónapig csend volt árfronton, és már amikor mindenki elkönyvelte az újdonságokat annyinak, amennyi, az AMD az utolsó előtti pillanatban a fékre lépett.

Hirdetés

Épp ezért a holnapi hivatalos termékstart előtt másfél nappal adtak ki újrafaragott árakat. A Radeon 5700 XT eredetileg 450 dollárra tervezett ára 400 dollárra csökkent, a Radeon 5700 380 helyett 350 dolláron indul, és még a Radeon RX 5700 XT 50. jubileumi kiadás 500 dolárjából is 450-et csináltak.

Azt viszont egyelőre nem tudni, mit jelent ez azokra nézve, akik már valamilyen formában előrendelték a kártyákat, és persze az sem lejátszott meccs, hogy ezzel az árcsökkentéssel valóban lesznek-e annyira vonzóak az AMD újdonságai, hogy a vevők egy részét átcsábítsa a "zöldektől".

Jelenleg egyébkét úgy áll a verseny, hogy a 350 dolláros szegmensben a Radeon 5700 versenyez az RTX 2060-nal, a 400 dolláros kategóriában a Radeon 5700 XT és a nemrég bejelentett RTX 2060 Super között lehet választani, aztán efölött jön egy kis kavarás. 450 dollárért vagy vesz az ember egy Radeon RX 5700 XT jubileumi modellt, vagy 50 dollárral drágábban választ RTX 2070 illetve 2070 Super kártyát. A következő kategória, ahol ismét mindkét csapatnak van versenyzője, a 700 dolláros szint, itt a Radeon VII csatázik az RTX 2080 és 2080 Super modellekkel.

Azt sem tudni még, hogy a Super kiadások megjelenésével egy időben az NVIDIA farag-e a korábbi RTX-ek áraiból, ahogy persze még az is kérdéses, hogy az újabb zöld kártyák érkezése milyen szinten fogja vissza a piacra kerülő korábbi RTX-ek darabszámát. És persze ezek a GPU-gyártók referencia-árai, tehát az egyes komponensgyártók saját modelljeinek árcímkéi tovább kavarhatják a málnaszörpöt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.