Hirdetés

Rájöttek, hogy elbaltázták, egy csomó kirúgott Twitter-alkalmazottat vissza kell venni



|

Talán túl gyors volt az a hirtelen leépítés: véletlenül kirúgott és pótolhatatlan munkatársak tucatjait kérlelik, hogy jöjjenek vissza.

Hirdetés

Azt eddig is tudtuk, hogy az Elon Musk-féle ámokfutás az általa frissen felvásárolt Twitter körül az év egyik legsúlyosabb sztorija, és most kiderült, hogy a legviccesebb is.

Rájöttek ugyanis, hogy a hirtelen, egyszerre, emailen kirúgott 3700 emberből jópárat véletlenül küldtek el, illetve vannak olyanok is, akiket direkt, csak közben kiderült, hogy más képtelen elvégezni a munkájukat.

Hirdetés

A Bloomberg értesülései szerint a közösségi oldal most állítja össze a névsort azokról, akikre mégis szükség van. Több (volt) alkalmazottat egyébként úgy rúgtak ki, hogy a múlt héten még tényleg úgy gondolták, nem lesz szükség rájuk, Elon Musk tulajdonos (és friss CEO) azonban olyan iramban dobálózik az ötletekkel és tervezi az új funkciókat, hogy bizony mégis kell a munkaerő. Ilyen például a fizetős hitelesítés és egyéb extra funkciók a Twitterrel együttműködni kívánó kiadóknak, amellyel szintén az elmúlt hetekben rukkolt elő a milliárdos. Így született meg az idei év legabszurdabb tweetje, amelyben Musk eredeti posztját idézve hívja fel a figyelmet egy kirúgott alkalmazott arra az apró tényre, hogy éppen most tették lapátra az ezzel foglalkozó csapatot.

Mindez persze apróság ahhoz képest, hogy az új tulaj illegálisan szabadult meg több ezer emberitől, és még így is ömlik ki a pénz a Twitterből, azt pedig természetesen senki sem tudja, hogyan lesz ebből nulszalldó, hát még nyereség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.