Hirdetés

Rátalált az USB-vezérlést érintő hibára az AMD



|

Viszonylag gyorsan, a végfelhasználói visszajelzéseknek is köszönhetően megoldásra kerül a kínos alaplapi hiba.

Hirdetés

Február közepe táján az egyre növekvő számú fórumbejegyzések és felhasználói visszajelzések hatására az AMD hivatalosan megerősítette, hogy gond akadt az 500-as sorozatú lapkakészletekkel szerelt alaplapok USB-vezérlésével. A probléma nemcsak azért kellemetlen, mert egy friss fejlesztésről van szó, hanem azért is, mert több belső és külső komponens működését tette instabillá.

A mély technikai részletek nem ismertek, de az AMD első reakciójából világossá vált, hogy a processzorok ún. C-state energiamenedzsmenti működése és a PCIe-vezérlő kezelése nem teljesít az elvárt minőségben.

Hirdetés

A Ryzen processzorok tulajdonosai mostantól fellélegezhetnek, a gyártó ugyanis megtalálta a hibajelenség gyökerét, és már elküldte partnergyártói számára a szükséges javítást. Az alaplapok BIOS-ába beépülő AGESA szoftverréteg 1.2.0.2-es verziója kell az USB-vezérlő hibamentes működéséhez, ennek elérhetőségéről pedig az alaplapgyártók gondoskodnak. Ez leghamarabb április elejére várható, amennyiben az adott gyártó képes végezni a belső tesztelésekkel, vagy béta-verzióban elérhetővé teszi a gyors problémakezelés érdekében.

A többség azonban inkább április közepére várhatja az új BIOS-okat, emiatt pedig érdemes rendszeresen ellenőrizni az adott alaplaptípus terméktámogatási oldalát. Az AMD az új szoftver kiadása utána is várja a felhasználói visszajelzéseket, aki pedig továbbra is jelvesztést, váratlanul lekapcsolódó USB-eszközöket észlel, feltétlenül vegye fel a kapcsolatot az processzorgyártó ügyfélszolgálatával a Bug Reporter Tool-on keresztül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.