Hirdetés

Rekorder LPDDR5X memóriát villantott a Samsung



|

A koreai gyártó egyébként is piacvezető a szektorban, de teljesítményben sem érhet senki a nyomába.

Hirdetés

A memóriaszabványokért felelős JEDEC még tavaly nyáron jelentette be az LPDDR5X szabvány specifikációját, ami hatalmas különbséget ugyan nem jelentett az LPDDR5-höz képest, de valamelyest változott az órajel és a memóriabank mérete is.

Természetesen a Samsung mérnökei azonnal rávetették magukat az új technológiára, és idén tavasszal be is mutatták az első 7,5 Gbps-os megoldást.

Hirdetés

Most azonban itt az új rekorder: a Samsung legújabb rendszermemóriája egyszerre kínál alacsonyabb fogyasztást és nagyobb sebességet. Egész pontosan 20%-kal fogyaszt kevesebbet, miközben a teljesítményét 8,5 Gbps-ig sikerült feltornázni, ami 13,4%-os ugrást jelent. Daniel Lee stratégiai alelnök szerint a Qualcommal folytatott közös munkának köszönhetően a fejlesztési időt egy évvel sikerült lerövidíteni.

Természetesen a két cég közös munkájának köszönhetően a memóriát az amerikai vállalat következő csúcskategóriás SoC-jébe építik majd be elsőként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.