Hirdetés

Rendőrök vitték el egy már leállított Disney-játék engedély nélküli szerverének üzemeltetőit



|

Gyakorlatilag lefoglalta a rendőrség a Club Penguin Rewrittent.

Hirdetés

Hosszú évekig hatalmas népszerűségnek örvendett a 2005-ben elrajtolt, főként gyerekeknek szánt MMO, a Club Penguin, amit könnyedén játszhattunk a böngészőnkből. Aztán 2017-ben a Disney döntése miatt bezárt a bazár, és a folytatásnak szánt Club Penguin Island sem húzta túl sokáig. Ám még ugyanebben az évben elrajtolt a Club Penguin Rewritten, ami egy rajongói változat volt, így nyilván nem rendelkeztek az üzemeltetők a szükséges engedélyekkel. Ennek ellenére elég sokáig kitartott a dolog, de sajnos időközben ennek is vége lett.

Hirdetés

Szerzői jogokkal kapcsolatos problémákra hivatkozva a rendőrség beszüntette a Club Penguin Rewrittent, illetve lefoglalta a hivatalos oldalt. Az intézkedés után három személyt vettek őrizetbe április 12-én, akiket már szabadon engedtek. A játék Discord-csatornáján egy admin arról tájékoztatta a rajongókat, hogy önszántukból adták át az oldal irányítását a hatóságoknak, hogy azok folytathassák a szerzői joghoz kapcsolódó vizsgálódásukat.

Az akcióról a londoni rendőrség munkatársa, Daryl Fryatt is tájékoztatta az oldal látogatóit, és elárulta, hogy a három letartóztatott illető tényleg beleegyezett a Club Penguin Rewritten átadásába. Nem ez az első eset, hogy egy rajongói remake ilyen véget ér, de lehet, hogy a rendőri intézkedés láttán legközelebb már senki nem akar hasonló projektbe belekezdeni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.