Hirdetés

Ryzen processzorokkal támad a Gigabyte vadonatúj gamer laptopcsaládja



|

Az A5 és A7 notebookokkal a középkategóriára lő a Gigabyte. Mindkét modellben AMD Ryzen 5000H szériás mobilprocesszorok dolgoznak majd az Nvidia Geforce RTX 30-as sorozatának laptopba szánt GPU-i mellett.

Hirdetés

A koronavírus-járványal összefüggésben elrendelt kijárási korlátozások során szerzett tapasztalatok inspirálták a cég mérnökeit az új Gigabyte Gaming laptopok tervezésekor. A távmunka és a digitális oktatás, valamint az otthonmaradást ösztönző/előíró rendelkezések nemcsak a felhasználókat állították új kihívások elé, hanem a gyártókat is.

És most nem arra gondolunk, hogy milyen nehézségekkel kellett és kell még most is megküzdeniük az ellátási láncban résztvevő piaci szereplőknek, hanem arra, hogy hirtelen igény támadt olyan laptopokra, amelyek lehetőleg igazi mindenes módjára a legtöbb célnak képesek megfelelni, és egyszerre alkalmasak tanulásra, munkára, játékra, tartalomfogyasztásra és tartalomgyártásra.

Hirdetés

E felfogás mentén született meg az A5 és az A7, mindkettőt Zen 3 alapokra épített AMD Ryzen 5000H szériás mobilprocesszorokkal (8 mag, 16 szál) látta el a gyártó. Az előbbiből két verzió is létezik: az A5 X1-et Ryzen 9 5900H és Ryzen 7 5800H CPU-val is kérhetjük, a GPU mindkét esetben egy Nvidia GeForce RTX 3070 Max-P; az A5 K1-hez Ryzen 7 5800H, illetve Ryzen 5 5600H választható, a dedikált videokártya ugyanaz.

A 15,6 hüvelykes laptop kijelzője 1920 x 1080 felbontású, és 240 Hz-en ketyeg. E modellek ára 999 dollárról indul. A drágább (1399 dollár) és nagyobb (17,3 hüvelyk) A7-ből hiába is keresnénk több variációt, aki ezt választja, annak egy Ryzen 7 5800H CPU és egy RTX 3060 Max-P GPU kombinációjával kell beérnie, valamint egy 144 Hz-es full-HD panellel.

Ugyancsak szemet szúrhat, hogy az egyszerű fekete gépházról hiányzik az Aorus, a Gigabyte gamermárkájának logója. Ez is azt sugallja, hogy az A5 és az A7 többfunkciós gép, nem a játékosok kiszolgálása a létezésük egyetlen célja, de arra is bevethetőek.

Az A5-ös 1,14 hüvelyk vastag összecsukva, az A7-es 1,25. A portok tekintetében teljesen identikusak a notebookok, mindegyiken 3 USB Type-A, valamint egy-egy HDMI 2.0, USB 3.2 Type-C bemenet és Mini DisplayPort található.

Sőt még jackcsatlakozónak és microSD kártyaolvasónak is jutott hely. Bár külsőségek tekintetében nem súlykolja a gyártó a gamerjelleget, a billentyűzetek RGB világítást kaptak. Közös pont még az Intel AX2000 Wi-Fi 6, a Bluetooth 5.0, a 48,96 Wh-s akkumulátor és a házon belül fejlesztett Winforce hűtési megoldás alkalmazása.

Az Intel-rajongók kedvéért jegyezzük meg, hogy a Gigabyte bejelentette a G5 és G7 laptopokat is, amelyekben 10. generációs Intel Core processzorok váltották a Ryzeneket: egészen pontosan Intel Core i5-10500H-ról és Intel Core i7-10870H-ról beszélünk.

A G5 ára 1099 dollárról indul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.