Hirdetés

Saját játékokat készíthetsz a Google új ünnepi emblémájával



|

A Google egyik legjobb Doodle-je köszönti ma a felhasználókat.

Hirdetés

A veterán játékosoknak valószínűleg nem ismeretlen a Super Mario Maker című, eddig összesen két részből álló sorozat, amelyben saját kezűleg, vagy közösségileg megépített világokon ugrándozhatunk át a világ leghíresebb vízvezeték-szerelőjével.

Ezen a vonalon mozog a Google ma megjelent Doodle-je, vagyis ünnepi emblémája is, melynek hála ugyan Mario és barátai nélkül, de hasonlóan szórakoztató és teljesen ingyenes formában szöszmötölhetünk el az ötleteink megvalósításával.

Hirdetés

A különleges logó apropója a 2011-ben elhunyt Gerald "Jerry" Lawson 82. születésnapja, aki a játékipar egyik első fekete mérnökeként a hetvenes években kulcsszerepet játszott a cserélhető programkazetták megalkotásában. Lawson a Fairchild F nevű konzol vezető fejlesztőjeként dolgozta ki a formátumot, amelyet később az olyan nagy szereplők is átvettek, mint az Atari és a Nintendo.

A mérnök munkássága előtt tisztelgő Doodle Magyarországról sajnos nem elérhető közvetlenül, a Google galériájában viszont mi is rákattanhatunk. Az ünnepi logó lényegében egy Mario Maker-szerű szerkesztő, ahol 5 előre megadott alapra építve, vagy akár teljesen saját kútfőből faraghatunk egyedi platformereket.

A pályák megalkotásához több interaktív elem is rendelkezésre áll, továbbá variálhatjuk az irányított karaktert, az ellenfelek típusát és a grafikai stílust is. Meg kell hagyni, a Google nagyon odatette magát ezzel az emblémával, akár egy óra is simán belecsúszhat, ha ki akarjuk használni a teljes palettát.

Akinek pedig még az építkezés után is marad ideje, az vethet egy pillantást a keresőóriás másik aktuális mókájára, a katari futball-világbajnokságot kísérő góllövős játékra is, amelyről ebben a cikkünkben írtunk.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.