Hirdetés

Siralmasan rajtolhattak az AMD és az Nvidia új népkártyái



|

A vásárlók egyértelmű választ adtak a GeForce RTX 4060 Ti és az RX 7600 rajtjára: nem ezeket a droidokat keressük.

Hirdetés

Nem is olyan régen még a másodperc töredéke alatt bevásárló botokkal kellett versengeniük azoknak, akik új videokártyára szerettek volna beruházni, a pandémia lecsengésével és a kriptobányászat összeomlásával azonban elmúltak ezek a cudar idők, így ma már inkább a gyártók kénytelenek kuncsorogni, hogy vigyük haza a portékáikat.

A helyzetet az AMD és az Nvidia régen várt középkategóriás asztali GPU-i, a GeForce RTX 4060 Ti és a Radeon RX 7600 fordíthatták volna meg, ám a jelek szerint ezek kifejezetten rosszul teljesítenek a pénztáraknál, miután az első tesztek alapján nem hoztak hatalmas fejlődést az elődeikhez képest.

Hirdetés

A német 3DCenter legalábbis arról számolt be, hogy az egyik nagy helyi webshopon, a MindFactoryn alig akarnak elkelni a vadonatúj népkártyák: a kiviteltől függően 430-510 eurós áron kínált RTX 4060 Ti-ból mindössze kb. 30 példányt vittek haza az értékesítés első 12-14 órájában, míg a 295-339 euró között elérhető RX 7600 esetében legfeljebb 30-40 darab talált gazdára.

Hogy érezzük a számok súlyát, érdemes felidézni az áprilisban boltokba került GeForce RTX 4070 balladáját. A 800 dolláros ajánlott fogyasztói áron debütált hardver a pletykák szerint annyira nem érdekli az embereket, hogy az Nvidia máris kénytelen szüneteltetni a gyártását, ám a MindFactoryn még ebből is 315 darabot adtak el a rajt napján.

Magyarán hiába olcsóbbak, az új népkártyák még a kedvezőbb árukkal sem érik el az egyelőre csúfos kudarcnak tűnő RTX 4070 népszerűségét. Ez pedig mindent elmond arról, hogy milyen állapotban van most a PC-s alkatrészek iránti kereslet, s hogy mennyire sikerült csábító ajánlatokat letenni az asztalra az RX 7600 és az RTX 4060 Ti képében. Az utóbbi langyos fogadtatását látszik alátámasztani, hogy egy másik jelentés szerint Japánban mindössze egyetlen ember jelentkezett az egyik nagy viszonteladó akciójára, amelynek keretében korán le lehetett csapni a videokártyára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.