Hirdetés

Sok érdekesség derült ki az új AMD Navi GPU-król



|

Elvileg három Navi 2X GPU-n is dolgozik az AMD: a Navi 21, a Navi 22 és a Navi 23 változatokról derültek ki most újabb érdekességek.

Hirdetés

Az AMD a következő-generációs asztali grafikus vezérlőit az RDNA2 architektúrára építi, az új kártyák pedig október 28-án debütálnak, ha minden jól megy. Azt még nem tudni, hogy milyen GPU-kat mutat be az AMD, de azt megerősítette, hogy a Radeon RX 6000-es szériát megmutatja.

Elvileg három Navi 2X GPU-t fejleszt most az AMD: a Navi 21, Navi 22 és Navi 23 modelleket. A Navi 21 Sienna Cichild kódnév alatt készül, a másik kettőből az egyik pedig a Navy Flounder. 

Hirdetés

A szakértők szerint minél magasabb a számozás, annál lentebb lesz az adott GPU a kínálatban. Vagyis a csúcsot a Navi 21 jelenti majd, a Navi 23 pedig a belépőszintre várható. Szivárgás eddig csak a Sienna Cichild és a Navy Flounder változatokról volt. 

A Redditen nemrég újabb információkat tettek közzé ezekről, firmware-adatokra hivatkozva. Így a Navy Flounder 40 számítási egységet kínálhat majd, a memóriabusz 192 bites lesz. Ez a GPU elvileg a középkategóriában indulhat, feltehetően a jövőben érkező NVIDIA Ampere GA106 ellenfeleként. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.