Hirdetés

Sokaknak okozott csalódást a GeForce RTX 4060 Ti kiszivárgott specifikációja



|

Friss jelentés árulkodik az RTX 4060 Ti állítólagos specifikációjáról, nem túl jó fogadtatással.

Hirdetés

Ahogy arra már előre számítottunk, a generációt váltó AMD és az Nvidia az idén csak a legerősebb és legdrágább friss videokártyáikat dobták piacra, így akik jutányosabb áron szeretnének gépet fejleszteni, kénytelenek lesznek kivárni a jövő év első felét.

Ami a zöldeket illeti, a GeForce RTX 4090 és az RTX 4080 már kapható párosát az RTX 4070 Ti és az RTX 4070 követheti a sorban, melyekről korábban a kopite7kimi árult el néhány állítólagos adatot. A szivárogtató most ismét jelentkezett, ezúttal az RTX 4060 Ti feltételezett specifikációival, de nem mindenki örül a beszámolónak.

Hirdetés

Kopite7kimi ugyanis úgy tudja, hogy a középkategóriás videokártyába csak 8 GB-nyi, 18 Gbps sebességű GDDR6 memória kerül majd, aminél azért sokan többet reméltek. A kártyát az AD106-350-A1 GPU hajthatja, 4352 FP32-es maggal, 32 MB-os L2 gyorsítótárral és 220W-os fogyasztással. A szivárogtató azt is hozzátette, hogy a 4060 Ti egy kifejezetten rövid referenciatáblával érkezik, és ugyanazt a CEM-5-ös 12VHPWR csatlakozót használja, amely gondokat okozott a zászlóshajó RTX 4090-nél.

A korábbi szivárgások alapján a videokártya 128 bites memóriabusszal érkezik, vagyis a friss adatokkal összevetve 288 GB/s-os sávszélességet kínálhat. Többen megjegyezték, hogy a CUDA-magok száma még az RTX 3060 Ti-ét (4864) sem éri el, azt azonban érdemes hozzátenni, hogy pusztán a nyers mennyiségből nem lehet a teljesítményre vonatkozó következtetésekre jutni.

Annál is inkább, mert az Nvidia hírhedt arról, hogy a fejlesztés során, vagy akár még a bejelentést követően is változtat a dolgokon (lásd a leleplezett, de ki nem adott RTX 4080 12 GB esetét), így még akkor sem vehetnénk készpénznek az eddig hallottakat, ha 100%-ban igazolt forrásból származnának. Marad tehát a találgatás, amire a szivárogtatókat ismerve még bőven lesz alkalmunk az RTX 4060 Ti bejelentésééig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.