Hirdetés

Svájcban már belenézhetsz a Kaspersky forráskódjába



|

Megnyitották az első Átláthatósági Központot, a cég európai ügyfeleinek adatait immár Zürichben dolgozzák fel.

Hirdetés

Az elmúlt években több támadás is érte az orosz biztonsági céget, az Egyesült Államok konkrétan kémkedéssel vádolta meg azt, megtiltva hivatalainak a Kaspersky szoftverek használatát. A tiltáshoz később az Egyesült Királyság, majd az Európai Unió és nem olyan rég Magyarország is csatlakozott, bár eddig egyetlen egy cáfolhatatlan bizonyíték sem került elő a vélt kémkedéssel kapcsolatban. A biztonsági cég ettől függetlenül megpróbálja visszaállítani a bizalmat, szervezett körülmények között bepillantást engedve a forráskódjába az iparági szakemberek számára. Ennek jegyében megnyitották Zürichben a Kaspersky Lab első Átláthatósági Központját is, amely az arra felhatalmazott partnerek számára hozzáférést biztosít a vállalat forráskódjának, szoftverfrissítéseinek és fenyegetés-észlelési szabályainak, valamint egyéb tevékenységeinek szemléihez, értékeléseihez. Az Átláthatósági Központon keresztül biztonságos környezetben történő külső értékeléshez nyújt információkat a Kaspersky az alapvető és fontos műszaki dokumentációkkal együtt kormányzatoknak és partnereknek termékeiről és azok biztonságosságáról.

Hirdetés

Emellett az európai felhasználóktól beérkező fenyegetésekkel kapcsolatos adatok feldolgozását is Svájcba költöztették, amely a felhasználók által önként megosztott adatok körére a gyanús vagy korábban nem ismert rosszindulatú fájlokra és az ezekhez kapcsolódó metaadatokra terjed ki. Ezekat az információkat a vállalat termékei a Kaspersky Security Networkbe (KSN-be) részeként gyűjtik és küldik automatikus rosszindulatú-kód elemezésre.

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab vezérigazgatója a következőket mondta az adatfeldolgozás Európában történő megkezdése és az első Átláthatósági Központ megnyitása kapcsán: "A Globális Átláthatósági Kezdeményezésünkben tett ígéreteink így valóra válnak, elősegítve termékeink fokozottabb ellenálló képességét és átláthatóságát. A szintén Svájcban található Átláthatósági Központunkon keresztül-arra felhatalmazott partnereink és kormányzatok tekinthetik meg termékeink külső felek általi értékeléseit, és ezek alapján hozhatnak döntéseket."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.