Hirdetés

Szinte körbeölel az LG új, játékokhoz fejlesztett monitora



|

Majdnem a teljes emberi látómezőt lefedi.

Hirdetés

Látványos, kifejezetten videojátékokhoz fejlesztett monitort mutatott be az LG Electronics gamingre kihegyezett részlege, az UltraGear - írja a Guru3D. A lap információi szerint a 49 hüvelykes 49GR85DC-B kódjelű képernyő ultraszéles (ultra-wide) képet nyújt, 32:9 képaránnyal. A tükröződésmentes technológiával készült, nagyformátumú monitor felbontására nyugodtan mondhatjuk, hogy lenyűgöző: 5120 x 1440 képpont (DQHD), amely egy 1000R görbületű felületen terül el, ami csaknem megegyezik az átlagos emberi látómező szélességével. Ennek köszönhetően kevésbé fárasztó a használata, mivel a szem könnyen átfogja a képernyő két szélét is.

Az LG újdonsága 240 Hz -en frissít, válaszideje pedig 1 ms körül alakul, amivel ez az egyik jelenlegi leggyorsabb gaming monitor a piacon. Támogatja emellett az AMD FreeSync Premium Pro szinkronizálási technológiáját, és külön üzemmódot is lehet választani a különféle játékműfajokhoz, például egy FPS-hez vagy RTS-hez. Apropó fps, a másodpercenként megjelenő képek számát is meg tudja jeleníteni az FPS Counter funkcióval, ami utóbbi esetben nem a first-person-shootert, hanem a frame-per-second mértékegységet jelenti. Bár ezt talán magyaráznunk sem kell.

Hirdetés

A 49GR85DC-B maximális fényereje 450cd/m², amihez 2500:1 kontrasztarány és 178 fokos betekintési szög is társul, utóbbi vízszintesen és függőlegesen egyaránt értendő. A kijelző megfelel a VESA DisplayHDR 1000 szabványnak, és 95 százalékban lefedi a DCI-P3 digitális színspektrumot. A monitoron Displayport 1.4 x 1, HDMI 2.1 x 2, illetve négypólusú, fülhallgatókhoz való jackcsatlakozó is található, amely egyaránt támogatja a DTS Headphone:X és az USB hub funkciókat is.

Jókora eszközről van szó egyébként, amely 1170 milliméter széles, 393,7 milliméter mély, 584,2 milliméter magas, a tömege pedig eléri a 14,7 kilót. Arról egyelőre nincs információ, hogy a kivételes élményért mennyit kell majd fizetniük a gamereknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.