Hirdetés

Szorgalmas méhek munkája a világ legcukibb GeForce RTX 3060 videokártyája



|

A dél-koreai EmTek komponensgyártó mindenféle RGB-világítás és agresszív formai elemek nélkül alkotta meg az egyik legegyedibb GeForce grafikus vezérlőt.

Hirdetés

Van az a helyzet, amikor el tudunk tekinteni attól a kínkeserves állapottól, ami a videokártyák piacát sújtja. Az egyre növekvő árak, a szűnni nem akaró készlethiány és a kriptopénzek bányászata sötét felhőként gyűltek össze a játékosok feje fölött, ám az EmTek képes egy kis mosolyt kanyarítani az arcunkra ezekben az ínséges időkben.

Az európai piacon kevésbé ismert vállalat úgy döntött, hogy leszáll az RGB-vonatról, és más módszerrel próbálja egyedivé varázsolnia a termékeit. Minden bizonnyal nem a MIRACLE családba tartozó RTX 3060 lesz az utolsó próbálkozásuk, ami játékos formákkal és színhasználattal igyekszik valamilyen márkaismertséget építeni.

Hirdetés

A gyártó weboldaláról nem tudtunk olyan információt szerezni, ami leírná, miért pont a méheket és méhsejtes mintázatot választották ki, de a végeredményt látva a döntés mellé tudunk állni; jópofa, már-már cukisan aranyos, pedig ez egy PC-be szerelhető videokártya.

Abból is a középkategóriában versenyző GeForce RTX 3060, ami 12 GB-nyi fedélzeti memóriájának köszönhetően kiváló teljesítményt nyújt 1080p és 1440p felbontásokon. A 3D-s sebességhez köthető paramétereket olvasva azt láthatjuk, hogy az EmTek mérnökei a biztosra mentek, és hűen követik az Nvidia referencia előírásait. Még egy pici órajelemelés sincs, a gyári túlhajtást nem támogatják ennél a típusnál.

Talán ez nem is akkora baj, mert a kétventilátoros hűtés általánosságban ugyan elegendő az RTX 3060 lapka számára, a MIRACLE egyik légkavaróját kissé elfedi a méhsejtrácsos borítás, ami kétségtelenül látványos, a légszállítást azonban korlátozhatja. Bízunk benne, hogy ez a kis dizájnbeli nehezítés a ventilátor esetében nem okoz majd későbbi "zümmögést", bár akkor tényleg megélhetnénk az audio-vizuális méhecskés harmóniát.

A típus elérhetősége és ára egyelőre nem ismert, aki viszont egyedi gépet építene magának, és tetszik neki ez a színkombináció és méh tematika, már ki is pipálhatja az álom PC egyik hardverelemét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.