Hirdetés

Szupergyors, 512 GB-os DDR5 memóriával állt elő a Samsung



|

Kifejezetten szerverparkokba szánják az újdonságot.

Hirdetés

A DDR5-ös memória már a spájzban van, legalábbis állítólag hónapok óta zajlik az új generáció tömeggyártása, júniusban pedig az Amazon kínálatában bukkant fel a Teamgroup 2X 16 GB-os DDR5 RAM-ja.

A napokban zajlik a Hot Chips 33 nevű technológiai konferencia, ahol a Samsung egy villámgyors, 512 GB-os modullal állt elő, kimondottan szerverparkok számára.

Hirdetés

A vállalat szerint a szerverek bővülésével egyre nő az igény az ilyen speciális hardverek iránt. A koreaiak újdonsága a teljesítmény, a sebesség, a kapacitás és az energiatakarékosság szempontjából is fejlődést hoz a DDR4-hez képest.

Az 512 GB-os memória akár a 7200 Mbps sebességet is képes elérni, 1,1 V feszültség mellett. Ez a szörnyeteg a DDR4-hez mérten összesen 40%-al jobb teljesítményt, 2,2x nagyobb sebességet, és kétszeres memóriakapacitást ígér, miközben 0,8 százalékkal alacsonyabb feszültségen dolgozik.

Az újdonság tömeggyártása elvileg az idei év végén kezdődik, a Samsung pedig arra számít, hogy 2023-2024 környékére már a DDR5 lesz az iparági szabvány. A vállalat tervei között továbbá az is szerepel, hogy a következő generációs szerverekhez már 1 terabyte-os DDR5-modulokkal áll elő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.