Hirdetés

Szupergyors gamer monitorokkal bővíti a kínálatát a Philips



|

A felbontásához mérten lenyűgöző képfrissítési gyorsasággal rendelkezik mindkét új gamer monitor, amit a Philips leplezett le nemrég.

Hirdetés

Vannak olyan monitorok, amik érdekes képaránnyal, vagy hasznos kiegészítőkkel és letisztult dizájnnal a produktivitást helyezik az előtérbe, de aki azt szeretné, hogy a kedvenc játékai nézzenek ki még jobban, az inkább a gamer modelleket fogja keresni. Nekik most a Philips rukkolt elő két új modellel, amiknek a nevét valószínűleg akkor sem fogod tudni megjegyezni, ha a specifikációik hallatán venni szeretnél egyet. Pedig ezek a termékjellemzők a játékosok jelentős részének kifejezetten csábítónak fognak hangzani.

Hirdetés

A most leleplezett modellek a nemrég a PC World hasábjain is tesztelt Momentum 5000-es szériát bővítik majd tovább, így a nálunk járt modellhez hasonlóan ezek is Nano IPS panellel lesznek felszerelve. A technológia régi hátrányaihoz képest az alacsony képfrissítési sebességet viszont sikerült teljes mértékben hátra hagyni, így a 4K-s felbontással rendelkező (bár ez sokak szerint nem szükséges a 27 hüvelykes képátló esetében) 27M1F5800 is 144 Hz-es értékkel rendelkezik, az e-sportra is alkalmas sebességet pedig a 1 milliszekundumos válaszidő garantálja. A nagy mennyiségű képi adat átvitelét a két-két HDMI 2.1-es, vagy DisplayPort 1.4-es csatlakozó biztosítja majd, ami pedig a képminőség további jellemzőit illeti, a monitor 450 nit fényerőre képes, így DisplayHDR 600-as minősítést sikerült szereznie.

Teljes 10-bites színtámogatás helyett 8-bites, FRC-vel kiegészített színeket kapunk, ami egyébként arra is elég, hogy az Adobe RGB színtér 93,1%-át lefedje az új modell. Az extra funkciók között találunk adaptív képfrissítést (ebbe az AMD-féle FreeSync és az Nvidia G-Syncje is beletartozik), a szemet kímélő, kékfénycsökkentett, és a vibrálást csökkentő módokat, illetve további portokat, egy 3,5 mm-es jack mellett négy USB 3.2-es csatlakozót (ezek közül kettő képes gyorstöltésre). A monitort egy 100x100-as VESA-kompatibilis állványra is átszerelhetjük, de a saját tartója is lehetőséget ad, hogy a kijelzőt elforgassuk oldalirányba, álló helyzetbe, előre-hátra, illetve a magasságát is állíthatjuk.

A másik, 27M1F5500P modell a kijelző méretéhez jobban passzoló QHD (azaz 1440p-s) felbontást kínál, így pedig egészen 240 Hz-ig fel tudja pumpálni a képfrissítés sebességét. Ez a változat annyiban különbözik még 4K-s párjától, hogy a HDMI-csatlakozók nem 2.1-es, hanem 2.0-s szabványúak rajta, illetve bizonyos színtereknek nagyobb százalékát tudja lefedni.

Az új modellek tehát sok gamernek jelenthetnek nagy előrelépést a játékaik képminőségében. De a fókusz ezúttal sem a szemkápráztató színeken volt a Philipsnél, hanem azon, hogy a villámgyors reflexeket igénylő játékoknál is a lehető legpontosabb irányítási élményt nyújtsák a kijelzőik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.