Hirdetés

Táborozó vevők, boltokat rohamozó tömeg - így próbálnak RTX-et szerezni az elkeseredett gamerek



|

A GPU az új iPhone, riasztó tömegjelenetek mutatják, mennyire kiéhezett már a vásárlóerő a gépfejlesztésre, de egyelőre nem túl jók a kilátások.

Hirdetés

Az Nvidia a napokban bejelentette, hogy jönnek az új videokártyák, névszerint az RTX 3070 Ti és RTX 3080 Ti. Azonban ahogy várható volt, aki nem adta le az előrendelését a hivatalos csatornákon mielőtt a műsorvezető elmondta a beköszönőt, már bukta is a lehetőséget, hogy könnyen hozzájusson egy ilyen kártyához. És mivel az összes online piacteret a botok dominálják, erre nem sok esély volt.

Hiába álltak elő a boltok mindenféle online lottókkal és virtuális sorokkal az elmúlt hónapokban, a nyomást nem sikerült enyhíteni. Az Egyesült Államokban van olyan viszonteleadó, ahol ha most beregisztrálunk, több mint másfél millióan állnak már előttünk a sorban, és máshol sem jobb a helyzet.

Nem csoda, hogy sokan elkezdték elveszíteni a reményt, míg mások radikálisabb módszerekhez fordultak.

Oda mentek, ahol a botok nem tudják megelőzni őket: az utcára.

Hirdetés

Amikor híre ment, hogy csütörtökön az egyik manhattani Best Buy üzletbe befutnak az új kártyák, voltak, akik azonnal beálltak a sorba.

Még szerdán. Nyitásra már több száz fős tömeg tobzódott a bolt előtt, pedig az emberek jól tudták, hogy ennyi kártya biztosan nincs.

De hátha valami csoda folytán előre tudnak jutni, vagy sokan megunják a várakozást... A nyitás előtt már akkora volt a tülekedés, hogy a helyszínt két rendőrnek kellett biztosítania, a nagy lökdösődésben pedig szét is kellett választani pár embert. 

Egy másik üzletnél, ahol ez a videó is készült, a nyitás előtt a parkolóban várakoztak az emberek, majd amikor eldördült a startpisztoly, Usain Bolt rekordját megszégyenítő sebességgel sprinteltek át a sorba. Utoljára talán a PlayIT-en láttunk itthon ilyen jeleneteket, mikor akciós volt a Far Cry 3.

A hazai boltoknál valószínűleg csak azért nem találkozunk ilyesmivel, mert a legnagyobb viszonteladókhoz is maximum egy maréknyi kártya érkezik, és azokat rögtön brutálisan túlárazva rakják fel a polcokra. Az 1200 dolláros ajánlott fogyasztói árral induló RTX 3080 Ti például egymillió forint fölött indul nálunk. Ezért mi azt tanácsoljuk továbbra is minden PC gamernek, hogy egyelőre várjon!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.