Hirdetés

Tapasztalt chiptervezőt igazolt riválisától az Intel



|

Az AMD-nél korábban a videokártyák tervezéséért felelős mérnök mostantól az Intelnek dolgozik.

Hirdetés

Az Intel ügyvezető igazgatója nemrég arról beszélt, hogy a cég erejét visszaállító tervnek még mindig a kezdeti fázisában járnak, ennek megfelelően Pat Gelsinger komoly erőforrásokat is hajlandó megmozgatni. Nemrég például egy nagyobb összegű felvásárlást jelentettek be, amivel egy új üzletágban vetették meg a lábukat. Most egy jóval kevésbé költséges, de olyan személyzeti változtatást eszközöltek, ami a cég jövőbeli termékeit is komolyan befolyásolhatja.

Az asztali gépekbe és laptopokba szánt CPU-k terén az egyik legnagyobb riválisuknak számító AMD-től szerezték vissza egy korábbi munkatársukat, de őt minden bizonnyal nem ilyen fajta processzorok kapcsán vetik majd be.

Hirdetés

Rohit Verma, aki 2013-ban pont az Intelt hátrahagyva csatlakozott az AMD-hez, ahol a legutóbbi három évben a diszkrét videokártyákon dolgozó részen volt a processzorok tervezéséért felelős vezető tervező, de a chiptervezés más szegmenseiben is eltöltött további négy évnél is többet a cégnél. Egy friss LinkedIn-bejegyzés szerint viszont ismét az Intelt erősíti egy korábbi, 1999-től 2013-ig tartó etap után. Új pozíciójában Verma továbbra is GPU-k tervezésével foglalkozik majd vezető beosztásban, ami azt jelenti, hogy ugyan az Arc videokártyák hamarosan megérkező első generációjára már nem lesz hatással, a későbbi kiadások felépítését ő határozhatja meg.

Többen rámutattak, hogy Gelsinger maga is hosszabb kihagyás után tért vissza az Intelhez ügyvezető igazgatóként, ezt követően pedig nem kizárt, hogy igyekszik visszacsábítani maga mellé azokat a munkatársakat, akikkel még régebben együtt dolgozhatott. Ehhez a mintához igazodik Verma újbóli alkalmazása is, ami mellett sok más intézkedést útjára indított az Intel tavaly kinevezett új feje, hogy segítsen az Intelnek visszanyerni korábbi presztízsét.

A feljebb említett felvásárlás mellett több új gyár építését kezdték el az Egyesült Államokban, illetve az Intelre a korábbi években jellemző agyelszívást (azaz a tehetséges szakemberek más cégekhez történő távozását) is igyekeznek megfordítani. Persze, ami a videokártyák piacát illeti, a fő versenytárs nem az AMD, hanem az Nvidia lesz, akik jelenleg vezetne a PC-s gamer piacon, így Rohit Verma leigazolásával nem az aktuális csúcskártyákról szereznek majd információkat, de így is lehet, hogy sikeres termékeket tervez majd az Intelnél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.