Hirdetés

Tarolnak a gamereknek szánt PC-k és monitorok



|

Az IDC elemzői szerint az idei második negyedév során komoly növekedést produkált a gamereknek szánt PC-k és monitorok piaca.

Hirdetés

Az IDC piacelemző cég szakemberei szerint a játékosoknak szánt asztali gépek, laptopok és monitorok eladásai elérték a 10,4 milliós darabszámot az idei második negyedév során. Ez éves szinten 16,5 százalékos előrelépést jelent. 

Hirdetés

A piaci növekedést többek között segítette, hogy kevésbé volt processzorhiány, illetve a GPU-k készletei is javultak. A gamereszközök piacán a vizsgált időszakban ugyanakkor továbbra is a gamerlaptopok taroltak igazán, éves szinten 12,7 százalékos növekedést produkáltak az eladásokban. 

Az asztali gamergépek világában a nehéz időszak után végre minden helyreállt, az éves növekedés mértéke 3,3 százalék volt, elérhetőbbek lettek az Intel CPU-k és a videokártyák is, valamint a ray tracingre képes GPU-k. Az eladások növekedését segítette az is, hogy többen féltek az amerikai - kínai kereskedelmi háború következményeitől, és a vámok okozta áremelkedésektől. Amerikában így emiatt is emelkedtek az eladások. 

2019 egészét vizsgálva az IDC arra számít, hogy az éves növekedés mértéke 9,6 százalék lehet. Hosszú távon csökkentette a várakozásait az elemzőgárda az asztali gépekkel és a laptopokkal kapcsolatban, a gamermonitorok viszont tartósan felkapott termékek lehetnek. A gamerpiac fenntarthatónak tűnik, amit részben a folyamatos fejlesztéseknek is köszönhet. 

Az eladások nagy részét mennyiségben és árbevételben is a gamerlaptopok teszik majd ki, ezek ugyanis egyre laposabbak és erősebbek. Egyre komolyabb a harc a belépő- és a középkategóriában is, ráadásul az asztali PC-kre szintén fenyegetést jelentenek ezek a gépek. A folyamatos fejlesztések és a mobilos játékipar előretörése miatt ugyanakkor kitolódhat a készülékcsere ideje, ráadásul a felhőalapú streaming is bekavarhat, főleg a prémium piacnak, hosszabb távon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.