Hirdetés

Teljesen elborult szörnyeteg lesz az Nvidia Lovelace legerősebb modellje



|

Újabb pletykák láttak napvilágot, amik alapján a Lovelace flagship a sarokba állítja az RTX 3090 Ti-t is.

Hirdetés

Egyre közelebb kerülünk az Nvidia RTX 40-es videokártyák debütálásához, és ugyan lehetett hallani híreket arról, hogy az Nvidia különböző okok miatt esetleg késleltetheti a GPU-k megjelenését, senkinek ne legyenek illúziói, a zöldek biztosan ezerrel dolgoznak a fejlesztéseken, hogy megint az állunkat keressük, mikor befut az új generáció.

Ezt erősíti meg a most napvilágot látott pletyka is, miszerint a Lovelace legerősebb modellje nevetség tárgyává teszi még az RTX 3090 Ti-t is.

Hirdetés

A hírek a már sokszor megbízhatónak bizonyult kopite7kimitől származnak, aki most is a Twitteren számolt be a legújabb információiról. A szivárogtató úgy tudja, az Nvidia éppen tesztel egy AD102-es GPU variánst, ami 18 176 CUDA maggal rendelkezik. Ez közel kétszerese annak, amit az RTX 3090 Ti nyújt, ami jelenleg a legerősebb, a piacon elérhető videokártya, ha a nyers teljesítményt vizsgáljuk.

Ha minden híresztelés valósnak bizonyul, a Lovelace legerősebb modellje 48 GB-nyi GDDR6X memóriával érkezhet, ami 24Gbps-on pörög. Ezekkel a specifikációkkal az AD-102-450-A1-es GPU valószínűleg 800 W-os TGP-vel érkezik, szóval nem csak a meghajtása, hanem a lehűtése is egy komoly feladat lesz, de ezt örömmel a gyártókra bízzuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.