Hirdetés

Tényleg az egekbe szökhet a videokártyák ára



|

A CES alatt Amerikában már szárnyra kaptak az AMD és az NVIDIA videokártyák vételárai.

Hirdetés

Manapság jóval többe kerülhet összerakni egy rendes gamer-PC-t, mint néhány évvel ezelőtt. Persze nem csak azért, mert az új hardverek drágábbak, hanem azért is, mert van, hogy az évekkel ezelőttiek is. 

Hirdetés

A bányászőrület után továbbra sem várták túl jó hírek a gamereket, és a félelmek most beigazolódni látszanak. A 2018-as CES alatt a komolyabb videokártyák vételára Amerikában szó szerint szárnyra kapott

A GeForce GTX 1070 Ti videokártyák 380 dolláros indulóára után most nagyjából 900 dollárt kell fizetni egy ilyen grafikus vezérlőért, míg egy sima GeForce GTX 1080 már több mint 1000 dollárba kerül. A GeForce GTX 1080 Ti sok helyen már nem is kapható. Sajnos még a GeForce GTX 1060 árai is emelkedésnek indultak. 

AMD-fronton a Radeon RX Vega kártyák vagy eleve beszerezhetetlenek, vagy az áruk 1000 dollár fölött mozog. 

Mi az oka mindennek? Egyik oldalról a kriptovalutákkal kapcsolatos bányászőrület még mindig nem csökken (sőt), a másik oldalról sorra kerülnek elő az olyan jelentések, amelyek szerint 2018-ban folyamatosan emelkedik majd a videokártyák vételára. És nem csak Amerikában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.