Hirdetés

Tényleg butább lett a Radeon RX 560?



|

Az AMD csendben változtatott a videokártya specifikációin, aztán megmagyarázta a történteket.

Hirdetés

A héten nagy felháborodásokat okozott, hogy az AMD papíron lebutította a Radeon RX 560-as videokártyáját. Az RX 560-nak két eltérő változata van, azonban semmi megkülönböztető jelzés nem volt és nincs a 14 és a 16 számítási egységgel rendelkező modellek között (ezek 896 vagy 1024 stream processzort kínálnak, vagyis értelemszerűen az egyik teljesítménye gyengébb, és így szinte csak az átcímkézése egy korábbi modellnek, ami nem kizárólag a kínai piacon kapható). 

Hirdetés

Az AMD most hivatalos állásfoglalást is kiadott. A cég szerint valóban ez a két verzió létezik a Radeon RX 560-ból, a nyáron pedig azért érkezett a 14 számítási egységgel rendelkező változat, hogy a partnergyártók és a piac nagyobb választékot kapjanak. 

Az AMD most rájött, hogy sok gyártó és kereskedő oldalán nincs megkülönböztetve ez a két verzió, ezért azonnali lépéseket tesznek a helyzet orvoslására. Mindenkit igyekeznek rávenni a pontosabb leírások közzétételére, a név pontosítására és a specifikációk frissítésére. A gamerek így a jövőben tudnák, hogy konkrétan a gyengébb vagy az erősebb verziót készülnek megvenni. 

Az AMD elnézést kért a kellemetlenségekért, de ez persze keveset segít azokon, akik információ hiányában végül a gyengébb RX 560-at kapták kézhez. A hivatalos termékoldal pedig szintén nem különbözteti meg a két verziót név szerint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.