Hirdetés

Tényleg idén jön az Intel gamer videokártyája?



|

Az Intel grafikus divíziójának vezetője posztolt egy képet, mely talán már a kártya előrehaladott tesztelési fázisát mutatja.

Hirdetés

A videokártyák piacát jelenleg az Nvidia és az AMD uralja, azonban amíg a két rivális egymást kóstolgatja, nem kizárt, hogy az Intel szélárnyékból betámad melléjük.

Korábban már írtunk arról, hogy a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján hogy állhat a DG2 GPU fejlesztése, mely Xe-architektúrát használ. Most egy újabb jel utalhat arra, hogy még idén megérkezhet a piacra a harmadik versenyző.

Raja Koduri jelenleg az Intel grafikus részlegének vezetője, de az elmúlt kilenc évben megfordult az Apple-nél és az AMD-nél is.

Hirdetés

A fejes most a Twitteren tett közzé két fotót: az egyik kilenc éve készült az Intel tesztlaborjában, a másik pedig idén, ugyanott:

2012-ben az éppen aktuális Crystalwell hardvereket tesztelte mint az Apple egyik képviselője. Ha az összehasonlítást nézzük, akkor adja magát, hogy az idén készült képen - immáron az Intel belsős vezetőjeként - a legfrissebb csúcs GPU-t túráztassa, mely minden hír szerint a DG2 kell legyen.

A VideoCardz portál fedezte fel a bejegyzést, és egyből utána is jártak, hogy a képen látható képernyőkön a 3DMark tesztszoftver fut, de a DirectX DXR teszt is felfedezhető. 

Mindez egyelőre persze csak egy erős feltételezés, de ha a tesztek valóban ilyen előrehaladott fázisban tartanak, akkor egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a korábbi híreszteléseknek megfelelően még az idei év vége felé napvilágot lásson az Intel belépője a videojátékos GPU-k piacára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.