Hirdetés

Tényleg nem jó a régi alaplap a Coffee Lake processzorokhoz



|

Az új CPU-k lábkiosztása más, mint az előző generációknál látott konfiguráció.

Hirdetés

Sokan voltak elégedetlenek, amikor kiderült, hogy a Coffee Lake processzorokhoz új alaplap vásárlása is szükséges; azonban sokan abban is hittek, hogy idővel megérkeznek majd azok a BIOS-frissítések, amelyekkel a nyolcadik-generációs CPU-k a régebbi alaplapokkal is használhatóvá válnak. 

Hirdetés

Most kiderült, hogy az újabb processzorokhoz valóban nem jók a régi alaplapok, és ezen semmilyen BIOS-frissítés nem segíthet. 

A Coffee Lake CPU-k lábkiosztása ugyanis eltérő az eddigihez képest. Több olyan tű (VCC pin) van ugyanis, amely a processzormagok energiaellátásért felel. A Coffee Lake szériánál ezek száma 146, míg a Kaby Lake és a Skylake platformoknál csak 128. 

Mivel ezek a lábak a processzormagok energiaellátásért felelnek, ezért valószínűsíthető, hogy az előző-generációs alaplapok alacsonyabb fogyasztással dolgoztak. A különbség oka egyszerű: a Coffee Lake modellek több maggal rendelkeznek. 

Egy azonban biztos: a Coffee Lake CPU-k hardveres inkompatibilitás miatt nem illenek bele az eddigi alaplapokba, tehát semmilyen BIOS-frissítés nincs, ami csodát tehetne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.