Hirdetés

Tévéméretű gamer monitorral készülhet az LG



|

Egy bennfentes szerint nyáron debütálhat az LG új gamer monitora, ami az átlagos modellnél jelentősen nagyobb lehet, de nem csak ezzel vonzza a gamereket.

Hirdetés

Ha azt nézzük, mik a meghatározó trendek a manapság bejelentett új gamer monitorok tekintetében, talán a rendkívül gyors képfrissítés az, ami a legstabilabban visszatérő technológia: a 160 Hz körüli érték már-már kötelező minden modell esetében, de persze vannak, akik ebben is feszegetik a határokat. Az LG legújabb modellje viszont egy kicsit eltérne az aktuális divattól, és inkább méretével hívná fel magára a figyelmet, ha hihetünk egy friss szivárgásnak.

A gyártó a CES-en még egy 32 hüvelykes modellt leplezett le, mint aktuális gamer zászlóshajóját, a szabadúszó újságíróként dolgozó Steve May viszont úgy értesült - állítása szerint a készítőktől -, hogy a következő Ultragear monitorjuk ennél nagyobb lesz.

Hirdetés

Egy Twitter-bejegyzésben azt állította, tudomására jutott, hogy júliusban jelenik majd meg az LG következő, játékosoknak szánt modellje, ami 48 hüvelykes képátlóval inkább egy tévére fog hasonlítani, ami a benne használt technológiára is részben igaz, ugyanis egy OLED-panel adja majd a kijelző képét.

Emellett úgy tudja May, fényvisszaverődés-gátló bevonatot kap a képernyő, ami DisplayPort és HDMI 2.1 portokon keresztül kaphat majd képet. Ez utóbbi azt jelentheti, hogy akár 4K-s felbontás mellett is képes lehet 120 Hz-es képfrissítésre a monitor, amin az újságíró elmondása szerint nem viszik túlzásba a gamer termékekre jellemző extrém dizájnelemeket, tudomása szerint csak a kijelző hátuljára kerül majd egy LG Ultragear logo.

A nagy méretű gamer kijelzők ötlete egyébként nem kifejezetten újkeletű, az Nvidia még 2018-ban mutatta be a BFGD formátumot, amivel 65 hüvelykes kijelzők kaptak a gamereknek tetsző specifikációkat.

Ebből több gyártó készített saját modellt, ám ezek (nagy valószínűséggel az inkább tévének számító kijelzők brutális ára miatt) nem annyira terjedtek el. Akadt viszont vetélytárs a 2022-es CES-en is, a Samsung érkező Odyssey modellje 55 hüvelykes képátlóban és ívelt kijelzőben látja a jövőt a nagyméretű játékos monitorok piacán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.