Hirdetés

TITAN Xp-magasságokban mozog a Radeon Vega



|

Ezt az AMD egyik ügyvezetője árulta el egy korábbi kérdezz-felelek keretében.

Hirdetés

Érdekes kijelentéseket tett a Tom's Hardware egyik korábbi kérdezz-felelek fordulójában Don Woligrosky, az AMD asztali processzorok marketingtevékenységével foglalkozó ügyvezetője. Eredetileg az AMD Ryzen platformjáról kérdezgették, azonban kitért a Radeon Vega csúcskategóriás videokártyára is. 

Hirdetés

Az elmondása szerint a Vega teljesítménye a GeForce GTX 1080 Ti-hez és a TITAN Xp-hez hasonlítható, és jól fest az összehasonlító táblázat. Mindez arra utal, hogy a Radeon Vega olyan magasságokban mozog, mint az NVIDIA fogyasztóknak szánt jelenlegi csúcskártyái, a 650 dolláros GeForce GTX 1080 Ti és az 1200 dolláros TITAN Xp. 

Woligrosky minden bizonnyal hozzáfér más divíziók titkos információhoz, és ha az állításai igazak, akkor az NVIDIA-n nem sokat segített a GeForce GTX 1080 memóriasebességének a tuningja. Hasonlót húzott az NVIDIA a GeForce GTX 1060 6 GB-os kiadásánál is, ott a Radeon RX 580-nal szemben igyekeztek versenyképesebbé tenni a kártyát. 

Woligrosky kitért továbbá a jogdíjmentes AMD FreeSync menetelésére is (az NVIDIA G-Sync megoldásával szemben), amely mára meghatározóvá vált a maga kategóriájában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.