Hirdetés

Több ezer videokártya nem juthat el a vásárlókhoz, mert trükközni akart a gyártó



|

A jelek szerint az XFX a vámot próbálta megúszni, azóta leállt a cég weboldala is.

Hirdetés

Az elszállt árak mellett manapság egyébként is ritka madár az új videokártya, most pedig több ezer XFX Radeon vas esett ki a forgalomból, miután a kínai vámosok lefoglaltak egy szállítmányt a Sencsen és a Hongkong közötti határszakaszon.

A történtekről a MyDrivers.com adott hírt elsőként. Az XFX egy hongkongi cég, a Pine Technology Holdings Ltd. divíziója, korábban több alkalommal is beszámoltunk az újdonságaikról.  

Hirdetés

A lefoglalásról a Kínai Vámhivatal is kiadott egy közleményt a Weibón. Ennek szövege szerint az akció 5840 darab videokártyát érintett, melyeket más, feltehetően olcsóbb modelleknek álcázva próbáltak átjuttatni a határon, hogy spóroljanak a vámmal járó költségeken. A hatóság becslése alapján a szállítmány értéke meghaladta a 3 millió dollárt.

A fogásról megosztott képek többségén az XFX Radeon RX 6700-as kártyái láthatók. A vámhivatal ugyan nem említette név szerint a céget, de a hardvereken egyértelműen kiszúrható az XFX logója, ami pedig nem kevésbé beszédes, hogy az eset óta elérhetetlen a gyártó kínai weboldala is. A vállalat komolyan megüthette a bokáját az akcióval, mert az XFX-termékek még az egyik népszerű helyi webshopról, a Tmallról is eltűntek.

Az XFX központja egyébként hivatalosan Kaliforniában található, az angol nyelvű honlapjuk pedig továbbra is zavartalanul üzemel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.