Hirdetés

Többféle memóriakonfigurációval érkezik a GeForce RTX 4070?



|

Az egyik gyártó 6 különböző kivitelben listázta az Nvidia megjelenés előtt álló középkategóriás videokártyáját.

Hirdetés

Az Nvidia továbbra sem jelentette be az RTX40-es széria első ízig-vérig középkategóriás képviselőjét, a GeForce RTX 4070-et, de már sűrűsödnek a pletykák az új videokártya körül. A VideoCardz néhány hete szellőztette meg, hogy a sajtóembargóra vonatkozó dátum alapján valamikor áprilisban debütálhat a GPU, most pedig itt egy újabb izgalmas értesülés.

Egy képernyőfotóra hivatkozva ismét a VideoCardz jelenti, hogy akár különböző memóriakonfigurációkkal is befuthat az Ada Lovelace família következő tagja.

Hirdetés

A képernyőfotó a lap egyik olvasójától származik, és a Gigabyte thaiföldi weboldalát mutatja, azon belül pedig egy olyan felületet, ahol különböző videojátékos csomagok (játék és hardver egyben) között lehet válogatni. A kép alapján a Gigabyte 6 eltérő verzióval is készül az RTX 4070-ből, amelyek 10 GB, 12 GB vagy 16 GB memóriát kínálnak.

Mielőtt azonban még nagyon belelkesednénk, kevés az esélye, hogy valóban így alakul. Ennek oka, hogy a legördülő listán még az RTX 4080 12 GB is ott figyel, miközben az Nvidia már a megjelenés előtt elkaszálta ezt a modellt, s végül RTX 4070 Ti-ként dobta piacra. Magyarán úgy tűnik, hogy a Gigabyte listája nem valami pontos, így a különböző RTX 4070 konfigurációk akár egyszerű helyfoglalók is lehetnek.

A szivárgás legfontosabb információja tehát elsősorban az, hogy a tajvani gyártó már számol a kártyával, ami újfent arra utal, hogy nem lehet túl messze a rajt. Amennyiben pontosnak bizonyulnak a korábbi pletykák, a középkategóriás vas az AD104-es GPU-val érkezik, 5888 CUDA-maggal, 1920/2475 MHz-es órajellel és 12 GB GDDR6X memóriával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.