Hirdetés

Tönkreteszi az RTX 3090 kártyákat az Amazon új játéka



|

Elindult a New World nevű MMO zárt bétája, és több felhasználó is arról számolt be, hogy pár perc után használhatatlanná vált a GPU-ja.

Hirdetés

A PC-s játékok fejlesztésének egyik nehézsége, hogy rengeteg különböző hardverre kell optimalizálni, és a fejlesztőknek egyszerűen nem áll módjában minden lehetséges konfigurációt tesztelni. Szerencsére vannak segítőkész játékosok, akik a megjelenést követően visszajelzést küldenek, így a felmerülő problémákat utólag frissítésekkel lehet javítani.

Az azonban meglehetősen ritka, hogy egy játék több játékos videokártyáját is tönkretegye. Az Amazon augusztus 31-én fogja élesben elindítani a régóta készülő, többször elhalasztott New Worldöt, így már fut a zárt tesztelés, a fórumokon pedig megjelentek a panaszok is.

Hirdetés

Redditen, Twitteren és az EVGA fórumán is jelezték néhányan, hogy miután játszottak egy keveset (15-30 percet) a játékkal, EVGA RTX 3090 FTW3 videokártyájuk feladta a szolgálatot. Egyelőre úgy tűnik, más GPU-knál nem jelentkezik probléma, de ez nem vígasztalja azokat, akik most egy 1 millió forint értékű, nagyon szép téglát kénytelenek szorongatni.

Amíg a fejlesztők nem reagálnak, érdemes pihentetni a New Worldöt, különben súlyos árat fizethetünk. Remélhetőleg hamar megtalálják a hiba forrását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.