Hirdetés

Tovább emelkedik a videokártyák ára



|

Rossz hír, de a közép- és csúcskategóriás grafikus vezérlők vételára még fentebb kúszik majd 2018-ban.

Hirdetés

A Digitimes iparági forrásai szerint 2018 során a közép-és csúcskategóriás grafikus vezérlők vételára tovább emelkedik majd, bármilyen kedvezőtlen hír is ez az átlagfelhasználók számára. 

Hirdetés

A jelentésben 5-20 dolláros emelkedést említenek, ez azonban valószínűleg csak anyagköltség szintjén értendő, vagyis a végfelhasználók számára az áremelés sokkal jelentősebb mértékű lesz. 

A gondot az okozza, hogy a memóriachipekből és a GPU-kból egyaránt szűkösek a készletek. Mindennek a háttérben nagyrészt a kriptobányászattal kapcsolat őrület áll. A bányászok által támasztott kereslet mértéke nem csökken, de persze erre nincs is ok, a kriptovaluták továbbra is szárnyalnak. A videokártyák készleteivel emiatt 2018-ban végig gond lehet - ráadásul még nagyobb, mint eddig. 

Az olyan gyártók, mint az ASUS, az MSI és a Gigabyte sokat profitáltak 2017-ben a bányászőrületből, az eladások még 2017 végén is csak alig csökkentek. Eközben viszont sok online, többjátékos cím is egyre népszerűbb (mint a Play Unknown's Battlegrounds), ami pedig PC-frissítésekhez, és így még szűkösebb készletekhez vezet.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.