Hirdetés

Trendi technológiára fókuszáló kézikonzolt dob piacra a Logitech és a Tencent



|

Még az idén befuthat a Steam Deck és a Nintendo Switch új riválisa.

Hirdetés

A 112 millió eladás környékén járó Nintendo Switch sikere és az elsöprő túlkereslet mellett értékesített Steam Deck népszerűsége rámutatott, hogy a bivalyerős mobiltelefonok korában is van értelme hordozható gaming kütyükbe fektetni, a kínai Tencent és a svájci-amerikai Logitech pedig most közösen repülnek rá a témára. A két vállalat ugyanis közleményben adta hírül, hogy még ebben az évben piacra dobják a saját masinájukat, amely a felhős játékokra koncentrál.

Az eszköz rajtja tehát 2022-ben várható, a hardverért a gaming perifériákra szakosodott Logitech G, a szoftveres oldalért pedig a Tencent felel majd. A kézikonzol több felhős szolgáltatást is támogatni fog, a Tencent és a Logitech munkatársai az Xbox Cloud Gaming és az Nvidia GeForce NOW csapataival dolgoznak együtt a megvalósításon.

"A Tencent Games a játékfejlesztés, - kiadás és - üzemeltetés egyik vezető globális platformjaként az innováció élvonalába tartozik, ezért is kötöttünk velük partnerséget. Olyan emberként, aki videójátékokon nőtt fel, szuper izgalmas számomra az ötlet, hogy szinte bárhol tudjuk streamelni és játszani az AAA-játékokat, és alig várjuk, hogy megmutathassuk mindenkinek, min is dolgozunk."

- nyilatkozta Ujesh Desai, a Logitech G főigazgatója.

Hirdetés

Aki elsőként szeretne értesülni az eszközzel kapcsolatos fejleményekről, az ezen a dedikált felületen iratkozhat fel a Logitech hírlevelére, a további bejelentésekig viszont sötétben tapogatózunk. Annyi bizonyos, hogy a felhős megközelítéssel bármelyik nagy riválisnál olcsóbb lehet a Logitech és a Tencent masinája, hiszen a játékok lokális futtatását megkerülve nincs szüksége drága, erős hardverre. Másrészt viszont sokakat eltántoríthat a vásárlástól, hogy a felhős játék csak megfelelő netkapcsolat birtokában élvezhető, az élményt elrontó késleltetés miatt pedig még ennek megléte esetén is adódhatnak gondok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.