Hirdetés

Túl jó a Pentium G4560, ezért kivonják a forgalomból



|

Veszélyezteti a Core i3-as CPU-k eladásait a G4560, ezért az Intel elkaszálja a remekül sikerült és olcsó processzort.

Hirdetés

Az Intel Pentium G4560 igazi gyöngyszem, ugyanis aki új processzort szeretne olcsón, annak telitalálat az LGA1151-es CPU. Olyannyira jól sikerült, hogy az Intelt már zavarja. 

Hirdetés

A legutóbbi két generáció alatt ugyanis az Intel elérhetővé tette a kétmagos Pentium chipeken a HyperThreadinget, bővítette az L3 cache méretét 2-ről 3 MB-ra. Ezzel Core i3-magasságokba emelte, és sok játékhoz is megfelelő alternatívát adott a kis költségvetéssel rendelkezők kezébe. 

A legújabb Kaby Lake mikroarchitektúrára építő G4560 kétmagos, négy szállal dolgozik, az L3 cache mérete 3 MB, az órajel pedig 3,50 GHz-en alakul. Árban annyira jó ajánlat, hogy szinte már butaság majdnem kétszer annyiért megvenni egy kétmagos Core i3-as CPU-t. 

Hogyan orvosolja a cég számára kedvezőtlen helyzetet az Intel? Elkaszálja a G4560-at. A DigiWorthy jelentése szerint csökkentik a Pentium G4560 gyártását, ezzel megbénítják a készleteket és az elérhetőséget, és arra ösztönzik az embereket, hogy a drágább, hetedik-generációs Core i3 modelleket vegyék. A legolcsóbb Core i3-7100 majdnem a duplája árban a G4560-nak, ezért cserébe mindössze 400 MHz plusz órajelet garantál, ami még a Core i7-es mezőnyben sem indokolná a felárat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.