Hirdetés

Túl sok videokártyát gyártott az Nvidia, leárazásokra számíthatunk



|

A vállalat emellett új szegmensek fejlesztésére is fókuszál.

Hirdetés

Augusztus elején már kiderült, hogy jelentősen visszaesett az Nvidia nyeresége, amit az is befolyásolt, hogy túl sok legyártott videokártya pihent a raktárakban, amit egyszerűen nem tud a cég eredeti áron értékesíteni. Persze a vállalat továbbra is fejleszti a legújabb GPU termékcsaládot, viszont szüksége van arra, hogy nagyobb mennyiségben tudja eladni az RTX 3000 szériát, hogy egyáltalán legyen kereslet az RTX 4000 modellekre.

A jelenlegi állapot leginkább a gamer célcsoportnak kedvez, ugyanis várhatóan jelentős kedvezményekkel vásárolhatunk Nvidia kártyákat.

Hirdetés

Ezt alátámasztotta Jensen Huang, az Nvidia ügyvezető igazgatójának nyilatkozata, aki megerősítette, hogy a cég túl sok GPU-t gyártott, és most kénytelen a tervezett áron alul értékesíteni. Az Nvidia már egyeztetett a kereskedelmi partnereivel a megfelelő árazást illetően, ezzel együtt pedig már készül a következő generációs videokártyák árusítására is.

Sőt, emellett az Nvidia más szektorokra is egyre nagyobb figyelmet fordít. Collette Kress, a cég gazdasági vezetője elmondta, hogy a gaming technológiához kapcsolódóan a piac új szegmenseit igyekeznek elérni, ennek köszönhetően pedig jelentősen javíthatóak lehetnek a közeljövőben az Nvidia gamer termékeinek bevételi számai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.