Hirdetés

Úgy tűnik, egy darabig még velünk maradnak a GeForce RTX 30-as videokártyák



|

A jelek szerint az Nvidia nem sürgeti a generációváltást.

Hirdetés

Hosszas várakozás után az Nvidia tegnap végre leleplezte a GeForce RTX videokártyák következő generációjának első képviselőit, a brutális teljesítményt ígérő RTX 4090-et és az RTX 4080-at, amelyek még az ősz során a boltokba kerülnek.

Sokak számára viszont az a legérdekesebb kérdés, hogy mikor kapjuk meg az olcsóbb tömegmodelleket, az RTX 4060-at és az RTX 4070-et, a prezentáció módjából azonban arra következtethetünk, hogy ez még odébb van.

Hirdetés

A zöldek ugyanis vegyes társaságként vezették fel az "új RTX-családot", amelynek csúcsán a két új fenevad csücsül, alattuk viszont továbbra is az RTX 30-széria jól ismert képviselőit, a 3080-at, a 3070-et és a 3060-at találjuk. Ez pedig arra utal, hogy az Nvidia azt szeretné, ha ezt fogadnánk el aktuális kínálatként, és nem várnánk ki a vásárlással, ha esetleg olcsóbb kártyára pályázunk.

Valószínű tehát, hogy a cég ezzel a felhozatallal viszi végig az ünnepi szezont, ami összhangban van a korábbi szivárgásokkal, melyek szerint csak jövőre kapjuk meg az RTX 40-es vasak olcsóbb variánsait. Érdemes megjegyezni, hogy a fenti dia alapján a frissített termékpalettán nem szerepelnek az RTX 30-as Ti változatok, ahogy az RTX 3090 és az idén piacra dobott RTX 3050 sem.

Az új kártyák késleltetett megjelentetése eltér a gyártó korábbi stratégiájától, hiszen az RTX 30-as széria 2020-as színre lépésekor a szeptember-decemberi időszakban megkaptuk az RTX 3090-et, az RTX 3080-at, az RTX 3070-et és a 3060 Ti-t is, vagyis az Nvidia igyekezett minél hamarabb minél szélesebb közönséget kiszolgálni az újdonságokkal. Ha hihetünk a pletykáknak, az új, hibrid megközelítés mögött a kriptopiac letérdelésével felhalmozódott RTX 30-as készletek kiszórása állhat.

Kérdés, hogy az embereknek mennyire lesz kedvük befizetni az előző generációs hardverekre, ha tudják, hogy idővel úgyis jönnek a frissített kártyák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.