Hirdetés

Úgy tűnik, egy tekintetben nem hoz előrelépést az Nvidia RTX 4090



|

Újabb részletek szivároghattak ki az Nvidai RTX 4090-es videokártyájáról, egy specifikációt tekintve pedig az új csúcsmodell a 3090-nel lesz egy szinten.

Hirdetés

Ugyan várhatóan még hónapok választanak el az Nvidia következő generációs videokártyáinak leleplezésétől és megjelenésétől, az RTX 4000-es széria kapcsán már hosszú ideje folyik a találgatás, és meg nem erősített információk megszellőztetése. Így hallottunk már pletykákat a kártyák lehetséges teljesítményéről és fogyasztásáról is, a sort pedig legutóbb az érkező grafikuskártyák feltételezett memória-konfigurációival folytathatjuk.

Erről, ahogy a kártyák sok más tulajdonságáról és a megjelenésük lehetséges idejéről, a hardverek kapcsán gyakran szivárogtató Twitter-felhasználó, kopite7kimi értekezett. Friss bejegyzése szerint az RTX 4090-es kártya, ami eleinte a Lovelace kódnéven futó termékcsalád csúcsát képviseli majd, 24 gigabájt GDDR6X memóriával rendelkezik majd, amit 21 Gbps sávszélesség mellett tud majd használni.

Hirdetés

Ez megegyezik a nemrég kiadott 3090Ti felszereltségével a VRAM tekintetében, így a csúcskategóriában nem számíthatunk előrelépésre a memória méretét illetően (és a memória összesített teljesítménye is várhatóan csak 7,7%-kal nő), de ez nem jelenti, hogy más modellek esetén nem változik majd a felszereltség.

A kérdéses tweetben ugyanis az is szerepel, hogy az RTX 4070-es változatok 12 gigabájt GDDR6-os memóriát kapnak majd, ami 18 Gbps-es sávszélességgel lesz használható, ami a 3070-es modellekhez képest komoly előrelépést jelent. Az előző generációs megfelelő ugyanis 8 GB VRAM-mal rendelkezett, ami lassabb is volt a kopite7kimi által előrevetített specifikációknál.

Hogy a kiszivárgott specifikációkból mi bizonyul igaznak, azt várhatóan csak hónapok múlva tudjuk meg, de addig is készül legalább egy izgalmas bemutatóval az Nvidia. A cég még ebben a hónapban leleplez valamit a mesterséges intelligenciával és a videojátékokkal kapcsolatban, ami szintén érdekesnek ígérkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.