Hirdetés

Úgy tűnik, nem csak PC-ken fog működni az AMD DLSS-szerű technológiája



|

A Gaming Super Resolution szabadalma alapján több platformon is lehetséges volna kihasznál a technológia előnyeit.

Hirdetés

Bár a ray tracingről több szó esett az új Nvidia RTX kártyák kapcsán, a DLSS egy valamivel izgalmasabb újítás, mely gépi tanulás segítségével javítja a játékok teljesítményét, sokkal jobb framerate-et érhetünk el vele, és nem kell engednünk a részletességből vagy a felbontásból. Ez egyelőre csak az Nvidia kártyák felhasználói számára érhető el, viszont az AMD is dolgozik egy saját megoldáson.

A Gaming Super Resolution néven emlegett technológiát nemrég az Egyesült Államok szabadalmi hivatalánál is bejegyezték, így megtudtunk néhány részletet a működéséről.

Hirdetés

A GSR mesterséges intelligencia segítségével kínál nagyobb felbontást és jobb futási sebességet, tehát nagyjából ugyanazt ígéri, mint a DLSS. Érdekes viszont, hogy az AMD kártyával szerelt PC-k mellett akár kézikonzolokon, set-top boxokon és mobilokon is működhet, így az egyre jobb és erőforrásigényesebb mobilos játékok is szebben futhatnak, vagy kevésbé meríthetik az akkumulátort.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.